Duitse activist Horst Mahler door justitie achtervolgd en vraagt asiel in Hongarije aan

Afgelopen week waren doorheen Duitsland protesten tegen het rigoureuze beleid van de Duitse regering en justitie tegen maatschappijcritici. De aanleiding hiervoor is dat activist Horst Mahler door de Duitse justitie wordt achtervolgd vanwege uitspraken die de activist heeft gedaan. Deze gaan in tegen de officieel vastgelegde opvattingen van het land over de eigen geschiedenis. Bij de protesten verzamelden honderden mensen zich over meerdere Duitse steden, waaronder Berlijn en Düsseldorf en werden toespraken tegen staatsrepressie gehouden.

Horst Mahler is een groot deel van zijn leven dissident en tegenstander van de Bondsrepubliek Duitsland. Ooit begonnen bij de sociaaldemocratische SPD, om daarna over te stappen naar de Kommunistische Partei Deutschlands en in de jaren zeventig juridisch adviseur van de Rote Armee Fraktion te worden. Mahler belandde voor zijn rol bij de RAF jarenlang in de gevangenis. Midden jaren negentig trad hij publiekelijk de Nationaldemokratische Partei Deutschlands als juridisch adviseur bij.

De problemen met de justitie begonnen wederom voor Horst Mahler na de eeuwwisseling toen hij kritiek begon te uiten op het Duitse beleid om mensen te vervolgen die vragen stellen bij de officiële geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. In 2009 werd Mahler opnieuw veroordeeld, zelfs in meerdere Bondstaten en kreeg in totaal 12 jaar gevangenisstraf, ook werd hij als advocaat uit zijn ambt ontzet door de Berlijnse Orde van Advocaten. Vanwege ziekte kreeg Mahler recent verlof, vluchtte naar Hongarije toe, wordt daar momenteel vastgehouden en heeft een asielverzoek bij het land ingediend.

In 2002 sprak de Nederlandse intellectueel Alfred Vierling uitgebreid met Horst Mahler en probeerde in dit gesprek tot de essentie van de maatschappijkritiek van de Duitse activist te komen. Voor wie meer wil begrijpen van de beweegredenen van Mahler, zie hieronder dit bewuste vraaggesprek dat in het Nederlands is ondertiteld. Vier maal Vierling: Horst Mahler

Vier maal Vierling: Horst Mahler from Alfred Vierling on Vimeo.

3 comments

  1. Duitsland begint verdacht veel op 1984 van George Orwell te lijken! Thought-crimes en Hate-speech deed je in het boek en film 1984 ook achter de tralies verdwijnen! De gedanken-polizei slaapt niet en Big Sister Merkel is watshing you! Ja zij is ook een zionistische knecht van Pisrael! Ook is zij een ex communistisch Stasi agente.

  2. De slijmerige kosher nationalisten moeten niets hebben van helden zoals Horst Mahler. Die durven niet eens nadenken over de verboden onderwerpen. Hun tong steekt te diep in pisraelische reet.

    Google ook eens Ursula Haverbeck. Deze dappere vrouw van 88 jaar hangt ook een gevangenisstraf boven het hoofd vanwege “gedachtemisdaad”.

Comments are closed.