Islamitische aanslag op concert te Manchester; 22 doden en 59 gewonden, dader ook dood, krokodillentranen verantwoordelijke politici

Bij een concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande is gisteren een islamitische aanslag gepleegd met gebruik van een spijkerbom. Deze bom werd door de dader Salmon Abedi ter plekke tot ontploffing gebracht. Het gevolg is maar liefst 22 doden, waaronder Engelsen van alle leeftijden en de jongste een acht-jaar jonge scholiere. Het is een van de vele islamitische aanslagen van de afgelopen jaren in Europa, het Verenigd Koninkrijk had sinds 2005 niet meer een dergelijke ernstige aanslag gekend.

Het is op dit moment nog onduidelijk of de dader alleen handelde uit naam van Mohammed of dit als onderdeel van een netwerk heeft gedaan. Er is nog een onderzoek lopende om deze vraag te beantwoorden. De dader Salmon Abedi is zelf een bekende van de Britse veiligheidsdiensten en is nog recent naar Libië afgereisd om daar voor dergelijke acties een opleiding te ontvangen. Zijn ouders zijn ooit als vluchtelingen naar het Verenigd Koninkrijk gekomen en de zelfmoorddader werd in het land zelf geboren.

De aanslag is volgens meerdere bronnen als volgend verlopen; de dader heeft simpelweg de ondergrondse tram naar het concert genomen aan het einde van het concert en heeft zichzelf vervolgens bij de afdeling kaartjesverkoop tussen de uitlopende mensenmassa opgeblazen. Hij maakte hierbij gebruik van een zelfgemaakte spijkerbom, dat naast de klap van de explosie ook nog spijkers lanceert die als granaatscherven extra schade aan de omstanders aanrichten.

Salmon Abedi en zijn familie bezochten de lokale moskee. Zijn vader was eerder in 2011 naar Libië afgereisd om daar te gaan vechten. De dader en zijn broer waren actief op het internet met het delen van mooie verhalen over jihadi’s die overal ter wereld vechten. Eerder was de dader al eens op straat gegaan om luidruchtig in het Arabisch bekende islamitische strijdkreten te verkondigen. Het was volgens buren een doorsnee moslim, waarvan er nog talloze in het Verenigde Koninkrijk wonen.

Inmiddels heeft de Britse premier Theresa May binnen vierentwintig uur na de aanslag opdracht gegeven aan 5000 militairen zich op de straten te begeven bij sleutelplekken, sport- en muziekevenementen. Het Joint Terrorism Analysis Centre uit het VK heeft op ongeveer hetzelfde moment het terrorisme niveau naar het niveau ‘kritiek’ opgehoogd. Dit dreigingsniveau is, vanaf het moment dat het systeem werkt in 2006, al tweemaal bereikt en betekent dat men zeer op de hoede is.

Talloze politici uit de Europese Unie laten na deze laatste aanslag de krokodillentranen in de vrije loop. Dat geldt evenzo voor de politici in het Verenigd Koninkrijk. Echter wie de islamisering van het land volgt, weet dat deze aanslag een gevolg is van het beleid. Het misbruiken van Europese vrouwen door moslims, geweld tegen onze jongeren en een verdere islamisering zijn aan de orde van de dag. Het was wachten op een islamitische aanslag en er ligt met dit beleid nog veel meer in het verschiet.

3 comments

  1. Wacht maar tot de niet blanke hordes de aantallen hebben om eens echt het beest uit te hangen.

  2. De herdenkingskaarsjesindustrie draait weer op volle toeren ! Maar wat baten kaars en bril als de multiculturele uil niet zien en lezen wil ?

Comments are closed.