Sury-près-Léré is een gemeente in het Franse departement Cher (regio Centre-Val de Loire) en telt 638 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Bourges. Dat zijn van die dorpjes uit la ‘France profonde’ – de Parijse beau-monde gebruikt die benaming wel al eens om met de ‘boerkes’ te spotten – waarvan men zelden of nooit iets hoort.

Van de 539 ingeschreven kiesgerechtigden stemden er in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen 203 (37,66%) voor Marine Le Pen en 188 (34,88%) voor Emmanuel Macron. Tot daar niets bijzonders, quasi heel het landelijke Frankrijk stemde immers voor de FN kandidate.

pcm.jpeg
Pascal Viguié is burgemeester van Sury-près-Léré. Hij schaft de festiviteiten rond de Franse nationale feestdag af want “te veel van mijn inwoners stemden Front National…” In de lokale kleuterschool worden ongetwijfeld zinniger uitspraken genoteerd!

Maar de burgemeester van Sury-près-Léré, Pascal Viguié, vroeger PS en nu zonder etiket, is woedend op die 203 ‘foute’ kiezers. Zodanig zelfs dat hij alle festiviteiten rond ‘le quatorze juillet’ heeft opgeschort. Op 14 juli, de Franse nationale feestdag, zal er niet gevierd en gezongen worden. Ook geen ‘Bal populaire’ en geen vuurwerk in Sury. De man verklaart zich nader: “14 juli is – en zo zal het altijd blijven – een symbolische dag voor onze mooie republiek. ‘Vrijheid, gelijkheid en broederschap’ blijft onze kernspreuk. Door massaal voor een ‘extreemrechtse’ partij te stemmen heeft onze bevolking deze symboliek een ferme knauw gegeven. Er is dan ook geen enkele reden om te feesten, te dansen en plezier te maken…

kfg.pngDat onbekwaam heerschap zou zich beter eens de vraag stellen waarom zoveel dorpsgenoten die ‘foute keuze’ maakten. Een van de reden – de man moet daarvoor weinig of geen moeite doen om dat te weten te komen – is misschien de ongekende hoge criminaliteit in zijn dorp. In 2014 bijvoorbeeld, werden er in dat gezellig dorpje (17,8 km²) zo maar eventjes 1755 criminele feiten geregistreerd. Dat zijn 2,7 criminele feiten per inwoner! En toch is dat, in tegenstelling met wat een normaal mens zou denken, zelfs geen Frans record.

In Frankrijk, en in Sury-près-Léré in het bijzonder, is er inderdaad weinig reden om te feesten. Maar dan niet om de redenen die Pascal Viguié aanhaalt. Zolang er individuen van zijn kaliber een gemeente mogen besturen, is er inderdaad weinig of geen reden om de feestneus op te zetten. De bekende uitspraak van Kärcher Sarkozy is hier op zijn plaats: “Casse-toi, pauv’ con!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Burgemeester schaft 14 juli-feest af: “want teveel inwoners stemden Marine Le Pen!””

 1. In het Oostenrijkse dorpje Tulln heeft de burgemeester geweigerd om nog langer assielbedriegers op te vangen na de verkrachting van een lokaal 15 jarige meisje door somalische beesten.

  Er is toch nog één, min of meer degelijke, burgemeester in Europa.

  https://www.rt.com/news/389016-austria-town-refugees-ban-rape/

  https://theoldcontinent.eu/girl-austria/

 2. Alphons Mantel

  het past is het patroon van de dictatuur van de EU en foute immigratiekeuze

 3. Ook al was ik liever 3 dagen eerder ter wereld gekomen, op 14 juli blijf ik vastberaden mijn verjaardag vieren! Houzee.

Trending

%d bloggers liken dit: