Op de zondag 14 mei wordt in Noordrijn-Westfalen (NRW), de direct naast Nederland gelegen deelstaat van Duitsland, gestemd voor het parlement van de deelregio. Alle grote politieke partijen doen uiteraard mee en de christendemocraten gaan net voor de sociaaldemocraten aan de leiding in de laatste peiling. Onderdeel van de campagne was uiteraard ook problematiek van massa-immigratie en islamisering. In deze deelstaat ligt ook de stad Keulen, waar bij de jaarwisseling van 2015 naar 2016 de massale aanrandingen door buitenlanders plaatsvonden.

In dit jaar vinden in Duitsland meerdere verkiezingen plaats. Het hoogtepunt is de verkiezing voor de Bondsdag op 24 september, van waaruit ook een nieuwe Duitse regering zal volgen. Eerder dit jaar zijn er al in deelstaten Saarland en Sleeswijk-Holstein verkiezingen gehouden. De Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD) haalde nergens een zetel terwijl de Alternative für Deutschland (AFD) respectievelijk 3 en 5 zetels wist te bemachtigen.

De AFD heeft dan ook alle hoop dat men morgen in deze deelstaat een aantal zetels kan bemachtigen. In de peilingen staat de partij er gunstig voor, met 7,5 procent van de stemmen en als de vierde partij. Met een uitgebreid verkiezingsprogramma, een kopie van het landelijk verhaal en talloze bijeenkomsten doorheen de regio. De lijsttrekker is jurist Marcus Pretzell. Men eindigt vandaag de verkiezingscampagne in de stad Munster met een publieke bijeenkomst.

Voor de NPD loopt het allemaal wat moeilijker. Ze is door de opkomst van de patriottische AFD wat op een zijspoor geraakt en wordt in de peilingen niet meegenomen en zal waarschijnlijk onder de kiesdrempel van 5 procent geraken. Ze voert campagne met het landelijk partijprogramma en de kreet dat ‘NRW opnieuw Duits moet worden.’ De lijst wordt getrokken door de juriste Ariane Meise. De partij heeft met veel moeite enkele kandidaten bereid gevonden en hield geen openbare verkiezingsbijeenkomsten.

Voor beide partijen geldt dat men met allerlei tegenwerkingen van de zowel de overheid als extreemlinks van doen had. De AFD moest haar laatste bijeenkomst in Munster zelfs voor de rechter afdwingen vanwege tegenwerking van het lokale gemeentebestuur. Extreemlinks heeft middels talloze demonstraties bij de bijeenkomsten en zelfs bezoeken aan de pers getracht de campagne te doen ontsporen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Morgen verkiezingsdag deelstaat Noordrijn-Westfalen te Duitsland, AFD en NPD doen mee”

 1. Martin Schulz, EX-EU.S.S.R. Potverteerderscircus clown, inmiddels gedevalueerd tot banale caviar-sos en tevens exponent der filosemitische, pro-Zionistische Lobby is ferm gebuikland, het vel zal wel van zijn sossewieterse buik geschuurd zijn zodat het nu sossenrood ziet.

 2. De nieuwe leider van AFD is de lesbische Alice Wiedel. Zij heeft oa. gewerkt voor de bank goldman-sachs… zal wel weer toeval zijn zeker.

  Nee, geef mij maar de NPD. Zij zijn de enige echte nationalisten.

 3. jean marie tyteca

  De verdeeldheid in het AfD zal waarschijnlijk een neerwaartse druk geven in deze verkiezingen, gesponsord door de EU met ons geld

 4. Thiery Bossuit

  Weer iets wat we weten: in Duitsland schijnt er ok een soort democratie te bestaan.

 5. ssheinrich1923

  Ze zullen door de campagne in de lügenpresse en media weer op hun eigen ondergang stemmen! Zo gehersenspoeld zijn we in Europa!!

Trending

%d bloggers liken dit: