Rondom de Nederlandse verkiezingen voor de Tweede Kamer van afgelopen 15 maart 2017 werd duidelijk dat sociale media als Twitter met regelmaat gebruikt worden voor het bedreigen en intimideren van politici. Men zou verwachten dat individuen hier dan onder schuilnamen vanaf onvindbare computers toe overgaan, echter in Nederland doen ook bekende Nederlanders dit gewoon onder eigen naam en in volle openbaarheid. En het kan. Justitie heeft tot op heden weinig interesse voor dergelijke oproepen die fysiek leed aan mensen toewensen.

Met name Thierry Baudet van de partij Forum voor de Democratie heeft hiermee te maken. Baudet is samen met een collega nieuw in de Tweede Kamer verkozen, maar was al langer deelnemer van het publieke debat. Met de verkiezingen heeft hij zichzelf en zijn opvattingen extra in de schijnwerpers gezet. Dit had ook van doen met de schaarse publieke optredens van de Partij voor de Vrijheid, waardoor er de nodige zendtijd vrijkwam voor soortgelijke geluiden. Geert Wilders wordt zoals bekend al weer 12,5 jaar rond de klok beveiligd vanwege ernstige bedreigingen aan zijn adres.

De intimidaties en oproepen tot geweld beperken zich uiteraard niet tot politici, ook journalisten die uit de pas lopen waar het grote beleidsbeslissingen van de regering betreft, krijgen te maken met bedreigingen. Wie de reacties naleest wanneer een willekeurige scherpe uitspraak wordt gedaan, kan zijn borst nat maken. Feiten over immigratie of de multiculturele samenleving worden onthaald met bedreigen en beledigen die er vaak niet om liegen.

Opvallend is dat dit zich in alle openbaarheid afspeelt. Zo worden dergelijke figuren die hiertoe overgaan nog netjes bij de televisieprogramma’s uitgenodigd. En hoewel dit een mooi licht schijnt op de weinig doordachte opvattingen en donkerbruine samenzweringstheorieën, blijft het wel merkwaardig dat men zo gemakkelijk dergelijke woorden gebruikt. Het heeft daarbij als gevolg dat velen dit als startsignaal of aanmoediging zien en zich het ook laten welgevallen om moedig vanaf de bureaustoel te gaan schelden en tieren.

Vooralsnog is het Openbaar Ministerie in Nederland stil waar het om dergelijke bedreigingen gaat. Een opmerkelijk keuze. We zullen zien hoe dit gaat uitpakken.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Bekende extremisten op sociale media wensen meer geweld”

 1. Mijn klacht over het gedogen door het O.M. van letterlijke moordoproepen door een landelijk bekende caberetier heb ik inmiddels gemeld via een van zijn zittende kamerleden aan Geert Wilders persoonlijk. Ben benieuwd of er aktie wordt ondernomen. Minstens 6 maanden detentie voor van Muijswinkel zou welkom in onze ‘rechtsstaat’ zodat alle mafkezen van Nederland alvast direct gewaarschuwd zijn.

 2. jean marie tyteca

  Het is duidelijk dat het Nederlands Openbaar Ministerie deze strafrechtelijke meningsuitingen gewoon volgt. Diezelfde linkse politieke benoemingen bezorgen in de Belgische rechtbanken voor veel ongeloof bij de normale burger

 3. Eens kijken wat advocaat Hiddema van het Forum voor Democratie gaat doen aan al die doodsbedreigingen. Dat waardeloze Openbaar Ministerie zal hier toch wat aan moeten gaan doen, lijkt mij?

 4. Crapuleus AFF-tuig excelleerrt daarmee.

 5. Het openbaar Ministerie meet duidelijk met 2 maten door dat soort oproepen of doodsbedreigingen niet adequaat aan te pakken !

 6. Tjah Flappie / de politie is druk met andere dingen veel belangrijker hahahahaha.
  Filmpjuhhhhhh https://www.youtube.com/watch?v=kY4pWasw9v4&t=
  Weet je wat pas echt grappig is de makers van de filmpjes dienden copyright claims in bij youtube en toen werden Flappie zn filmpjuhs verwijderd hahahahhaha

Trending

%d