In de eerste nieuwsbrief van dit jaar waarschuwt de Nederlandse Stichting Taalverdediging in het hoofdredactioneel commentaar voor de vergaande verengelsing van de hoofdstad van Nederland, die op het moment tot in alle haarvaten doordringt. De organisatie vraagt zich af hoelang het Nederlands nog wel de eerste taal is van Amsterdam met de ontwikkelingen die er gaande zijn en er zelfs in de gemeenteraad politieke partijen zetelen die het Engels als tweede officiële taal willen erkennen.

De organisatie signaleert in het bewuste commentaar dat er een aantal specifieke groepen zijn die deze volksvreemde taal als impliciet meedragen en vervolgens ook overbrengen op de rest van de inwoners van de stad. Het gaat om de expatters dus hoogopgeleide kenniswerkers, de EU-burgers te weten inwijkelingen uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland, universiteitsbezoekers dus studenten en lesgevers, Afrikanen te weten inwijkelingen uit voornamelijk Nigeria en Ghana en natuurlijk toeristen die het Engels gebruiken.

Men ziet dat veel Engelskundige inwoners van de stad hierop reageren door direct over te schakelen op de Engelse taal. Wanneer er in het gezelschap van een groep zich een Engelstalige ophoudt, heeft dit dan tot gevolg dat men direct op het Engels overschakelt. Taalverdediging stelt ook vast dat de lokale politiek weigert tegen de vergaande verengelsing stappen te ondernemen om zo de Nederlandse taal en haar gebruikers te beschermen.

Verzet is er zeker wel, zo laat Taalverdediging ons weten. Dit komt vanuit de bevolking zelf die dit proces met lede ogen aan ziet. Zo zijn er voorbeelden van Amsterdammers die in de binnenstad in hun eigen taal niet meer kunnen winkelen en eenzijdig in het Engels worden aangesproken. Er wordt het advies gegeven om toch vooral in het Nederlands gesprekken aan te knopen en niet zomaar over te schakelen naar het Engels. Ook bestaat er de wens dat men Engelse leenwoorden vervangt door goede Nederlandse woorden.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “Stichting Taalverdediging waarschuwt tegen vergaande verengelsing van Amsterdam”

 1. Ik denk dat de raciale vernietiging van onze Volkeren erger is. Niet dat ik de “verengelsing” goed vind.

 2. Kom hier voor het eerst op de site (sorry, pagina – het spijt me, pagina) en het aller eertse woordje wat ik tegenkom is “React”. Hoe zit het dan met de geloofwaardigheid van deze pagina?

 3. Ik ben voor het eerst op deze pagina. En….. het eerste woord wat ik tegenkom: “React”. Hoe zit het met jullie geloofwaardigheid?

 4. Natuurlijk is het niet goed dat alles verengelst, maar dat is altijd nog beter dan verturking of vararabiesering!

 5. Zijn we niet in hetzelfde bedje ziek, maar dan in mindere mate? Als er hier in een groep één in het Frans of in het Engels begint is de Vlaming ook rap geneigd om mee te doen.
  Bij de Nederlanders is het enkel Engels, want hun Frans.is nog schabouwelijker dan het Nederlands van Di Pipo.
  En waarom leren er hier zo weinig vreemdelingen Nederlands ? Ja, omdat ze weten dat ze toch in hun taal geholpen worden. Aan ons om het voortaan te verdommen,
  Er was ooit de slogan “Spreek steeds uw eigen taal te Brussel”, maar ondertussen mag je daar gerust “in Vlaanderen” van maken.

 6. Zelfs een rechtse site als FENIX gebruikt regelmatig engels in haar mails. Aangezien ik mezelf hiermee niet wil vermoeien zap ik deze teksten gelijk weg. Ik heb hier al meerdere malen over geklaagd, doch zonder enige reactie…..

 7. Ik ga nooit om een “award” in een “trendy” “outfit”, nadat ik dit dossier “geupdate” heb. Ik kan immers even goed om die trofee gaan in modische kledij, nadat ik dit dossier geactualiseerd heb in mijn MOEDERtaal, die ik van mij moeder in eerste instantie geleerd heb en waardoor ik haar (posthuum) respect betuig.

Trending

%d bloggers liken dit: