Islamitisch terrorisme in Frankrijk: 238 doden in 2,5 jaar

Afgelopen donderdagavond was het wederom raak in Frankrijk, in de hoofdstad Parijs schoot een volgeling van Mohammed twee Franse agenten met een automatisch wapen dood. Er viel nog een lichte gewonde en de dader kwam hierbij zelf om. Het terrorisme uit naam de islam heeft alleen al in Frankrijk in de afgelopen 2,5 jaar maar liefst 238 doden op het geweten en daarmee talloze families geruïneerd. De socialistische regering onder François Hollande gaat vrolijk verder op deze ingeslagen weg.

Hoe opmerkelijk is dan ook dat de huidige Franse regering maar blijft beweren dat alles nog altijd goed gaat. Aan het einde van zijn regeerperiode liet François Hollande dan ook weten: “Met trots draag ik de macht aan mijn opvolger over, het land is nu sterker, waardiger, hechter en met meer samenhang dan dit in 2012 het geval was.” De woorden lijken uitgesproken door iemand die in een bubbel leeft, zonder enige voeling met de maatschappij.

Gezichten van enkele personen, door islamitische terroristen vermoord

De dader van de donderdag werd in de gaten gehouden door de Franse inlichtingendienst en had het etiket ‘Fiche S’. Een dergelijk etiket krijgen mensen die als bedreiging worden gezien voor de veiligheid van de publieke ruimte of de staatsveiligheid zelf. Het is uitgedacht om zo beter zicht te krijgen op de dreiging, dit enigszins in te kaderen en deze bewuste groep nauwkeurig in de gaten te laten houden door inlichtingen- en politiediensten.

Eind 2015 liet de Premier Manuel Valls weten dat het aantal personen met ‘Fiche S’ en gelieerd aan islamitische stromingen op dat moment op 10.500 lag. Bij de laatste aanslagen zoals die op de Bataclan was de dader Amedy Coulibaly ook voorzien van een ‘Fiche S’. Het is opvallend dat er wel maatregelen worden genomen om mensen in de gaten te houden, maar dat dit zeker niet in alle gevallen dergelijke moordpartijen kan voorkomen.

5 comments

  1. Marine Le Pen, reïncarnatie van Jeanne d’Arc, kan het stuiten.

  2. Het is ongelooflijk hoe de MSM de bevolking blijft beïnvloeden met “fake-news”. Zowel in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België kunnen ze de zombie-kiezers naar hun hand zetten. Deze zombies komen pas op hun positieven enkele maanden na de verkiezingen als het kalf reeds verdronken is. Welk kapitaal sponsort deze MSM ?

Comments are closed.