Morgen op 23 april gaan de Fransen naar de stembus voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. De strijd is zeer spannend en gaat maar liefst tussen vier kandidaten die allemaal – als we de peilingen mogen geloven – nog kans hebben om de nieuwe president van Frankrijk te worden. Er bevindt zich onder dit gezelschap ook de patriottische kandidaat Marine Le Pen, die deze verkiezingen een groot kanshebber is, iets wat al tot zenuwachtige toestanden bij de machtselite leidt.

Mocht een kandidaat bij de eerste ronde meer dan 50 procent halen dan zal deze direct zijn verkozen, anders volgt een tweede ronde op zondag 7 mei, bestaande uit twee kandidaten die elkaar gaan bestrijden. Op dit moment staan vier kandidaten rond de 20 procent van de stemmen en is enkel duidelijk dat niemand rechtstreeks wordt verkozen, maar daarmee ook nog niet wie in de twee ronde gaan belanden. Deze kandidaten zijn Emmanuel Macron, Marine Le Pen, François Fillon en Jean-Luc Mélenchon.

Emmanuel Macron, die momenteel de dans leidt, is de neoliberale kandidaat. Hij heeft een achtergrond als werknemer bij de Rothschild bank en was in de laatste regering van Francois Hollande minister van Economische Zaken. Is uit de Socialistische Partij gestapt, om met eigen formatie mee te doen. Van hem wordt vergaande liberaliseringen verwacht en het openhouden van de Franse grenzen. Tevens is de kandidaat pro Europese Unie. Heeft een weinig inhoudelijk verhaal, veel gebruik van moderne marketing.

Marine Le Pen is de patriottische kandidaat. Staat momenteel tweede in de peilingen. Was ooit advocaat en zetelt thans in Europees Parlement. Heeft het Front National gemoderniseerd en van een helder imago voorzien. Heeft linkse opvattingen over hoe de economie te herstellen, wil de grenzen sluiten en op termijn uit de Europese Unie. Doet het goed in de debatten en op het podium, komt presidentiabel over.

François Filen is de centrumrechtse kandidaat. Hij was bijna vijf jaar eerste minister onder President Nicolas Sarkozy, waarin hij een onzichtbare rol had. Momenteel werkzaam als volksvertegenwoordiger in Parijs. Zet met zijn campagne in op werk en veiligheid. Wil ook wat gaan doen aan het begrotingstekort en Europese afspraken over belastingen maken. Is een redelijk spreker en kan zich redden in de debatten. Komt betrouwbaar en degelijk over.

Jean-Luc Mélenchon is de linkse kandidaat. Komt oorspronkelijk uit de Socialistische Partij waarvoor hij senator was en lid van de regering Jospin in 2000. Zit op dit moment voor de tweede termijn in het Europees Parlement en doet als onafhankelijke kandidaat mee aan de verkiezingen. Zet in op het zwaarder belasten van de rijken en het grootbedrijf en verhogen van het minimumloon. Is een uitstekend redenaar en sterk in het debat. Komt als een straatvechter over.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Presidentsverkiezingen Frankrijk: Marine Le Pen in peilingen op tweede plek”

  1. Er zal in de twee ronde een Cordon DISCRIMINATOIR omheen haar geplaatst worden door de zich democratisch WANENDE partijen.

  2. ssheinrich1923

    Ik hoop le pen wint, al was haar vader krachtiger, maar er zal wel gerommeld worden, met de stemmen, want in deze “democratie”krijgen patriotten geen kans!

Trending

%d bloggers liken dit: