In de nacht van woensdag op donderdag waren zowel de nationalistische partij Front National (FN) als het conservatieve dagblad Present slachtoffer van vernielingen. Op de muur van het hoofdkantoor van het FN werd een tekst gespoten en tevens getracht het pand in brand te steken. De deur was ingeslagen en in de gang vond men brandsporen. Het kantoor van Present kwam weg met enkel eenzelfde tekst op de muur. Extreemlinkse daders eisten via de Franse nieuwsdienst AFP de vernielingen op.

De tekst die op beide muren is gespoten betrof “FN vs KLM”, de groep die hiervoor verantwoordelijk is noemt zich “Combattre la xénophobie” ofwel “vreemdelingenhaat bestrijden” en ze liet ook weten bij de actie gebruik te hebben gemaakt van een molotovcocktail. Dergelijke acties zouden nog vaker volgen tot en met de dag van de verkiezingen, zo heeft de groep al laten weten.

Ook een journalistiek medium kreeg dus een dergelijke bedreiging te horen. De hoofdredacteur van het dagblad Samuel Martin geeft aan dat men verschillende geluiden in het blad laten horen en dit ook zal blijven doen. Present is wel het enige dagblad dat de steun voor Marine Le Pen heeft uitgesproken, omdat ze het dichtste bij de opvattingen van de krant staat gepositioneerd.

Martin geeft aan dat de krant al 35 jaar bestaat en zich niet zal laten intimideren en roept daarbij de lezers op om te gaan stemmen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Vernielingen aan partijkantoor Front Nationaal en dagblad Present te Parijs”

  1. mireille demonie

    aux armes citoyens …….marchons marchons …….succes Marine

Trending

%d