Het departement van de Verenigde Naties (VN) dat zich bezighoudt met immigratie richting Europa, heeft zich in scherpe bewoordingen uitgelaten over Hongarije. Men vindt het nog onverstandig dat mensen die de Europese Unie bereiken of zich elders op het continent bevinden nog doorgestuurd worden naar Hongarije. Punt van ongemak is het opsluiten van immigranten, dat volgens het VN onder slecht omstandigheden zou gebeuren en het zou niet in overeenstemming zijn met de EU- en internationale wetgeving.

Het bericht van afkeuring van de VN heeft van doen met een nieuwe wet in Hongarije die op 28 maart in werking is getreden. Deze wet heeft tot doel om gaten in de wetgeving te dichten, vanwege de problemen met illegale grensoverstekers op Hongaars grondgebied en dus de Europese Unie. Als antwoord op de problemen heeft het land ervoor gekozen om de ongewenste bezoekers op te sluiten, om zo te kunnen beoordelen wat men in het land komt doen. Dit is conform de afspraken in de EU, dat men in het land waar men binnenkomt zich meldt en daar wordt uitgezocht of iemand ongewenst is of wellicht een vluchtelingenstatus kan ontvangen.

De handelswijze van Hongarije is echter tegen het zere been van de VN. Volgens hen is het geen goed beleid dat, sinds deze wet op 28 maart in werking trad, nieuwe asielzoekers in scheepscontainers worden vastgehouden, omringd door hoge hekken gedurende de gehele asielprocedure. Hongarije wijst er echter op dat de controle van wie en met welke reden binnenkomt in de Europese Unie een essentiële taak is en daarom zorgvuldig moet worden uitgevoerd.

Men wijst vanuit de Hongaarse regering tevens op het probleem dat er momenteel honderdduizenden illegale immigranten in de Europese Unie ronddwalen. Daaronder bevinden zich, zo is de afgelopen tijd gebleken, ook talloze islamitische terroristen. Volgens de officiële cijfers hebben de afgelopen tijd, ondanks de bouw van hekken bij de grens, dat wel overal bekend is, er toch 7295 mensen geprobeerd illegaal het land binnen te komen.

Premier Viktor Orban heeft massamigratie een bedreiging genoemd voor de sociaaleconomische samenstelling van Europa en een “Trojaans paard voor terrorisme”. Luister hieronder (in het engels) de woorden van de Hongaarse premier over het immigratiebeleid van zijn land, uitgesproken op het congres van de Christendemocratische Europese Volkspartij (EVP).

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Verenigde Naties botst met Hongarije over opsluiten immigranten”

 1. ssheinrich1923

  Hadden we in alle Europese landen maar zo’n voortvarende regering! En van de Eu moet hij zich niks aantrekken, beter nog eruit stappen, dat is beter voor iedereen!

 2. Arie Nieuwenhuizen

  Orban is een topper !

 3. Europa is veel te snel groot geworden en is nu al het goede dat er was in ijltempo naar de knoppen aan het helpen.
  Gasten zoals Orban zijn de voortrekkers van het volgende feodale Europa dat er zit aan te komen, als we tegen dan geen islamitische staat zullen zijn. We zouden er ons beter aan spiegelen ipv erop te kakken.

  1. Los van het feit dat ik naar de geest mee ben met Uw opmerkingen en Uw steun aan Orban, vrees ik dat ik dat van ‘het volgende feodale Europa’ toch niet goed begrijp?

 4. De Hongaarse eerste minister Orbán is geen roeptoeter maar een bedaard en zorgvuldig politicus. De meeste Europese ‘leiders’ zouden beter een voorbeeld aan hem nemen. Gouverner, c’est prévoir ! Geen waakvlampolitiek maar kalm handelen en zo nodig vastberaden optreden.

Trending

%d bloggers liken dit: