Geen Russische kleuren op Brandenburger Tor na moslimterreur in Sint-Petersburg

De golf van moslimterreur tegen de niet-islamitische wereld raast onverminderd door.  Nu was het de beurt aan de prachtige Europees-geïnspireerde stad Sint-Petersburg in Rusland, waar een moslim in uitvoering van de moordbevelen in de Koran 9 mensen ombracht met een spijkerbom in een metro.

De aanslag werd intussen opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat, dat in een afbeelding ook het Kremlin in brand toont met de boodschap: ‘dood hen waar je ze ontmoet’.   Ook die oproep is volledig in lijn met de 23 oproepen in de Koran tot moord, terreur en doodslag tegen ‘ongelovigen’, wij dus.

Na eerdere terreuraanvallen werden bekende Europese monumenten, zoals de beroemde Brandenburger Tor in Berlijn, met projectoren bestraald in de kleuren van de vlag van het door terreur getroffen land.  Daarbij wordt doorgaans niet al te moeilijk gedaan: zelfs bij de aanslagen in Turkije, waarvan de dictator de Duitsers uitscheldt voor ‘kleinkinderen van nazi’s’, werd het monument belicht in de kleuren van de Turkse vlag.  En ook bij de aanval met een vrachtwagen op Israëlische soldaten in Palestina, waarbij 4 soldaten stierven, gingen de lichten aan in de Israëlische kleuren – ook al is het doden van soldaten in bezet gebied toch van een andere orde dan het vermoorden van burgers.

Maar deze keer is het anders.  De Brandenburger Tor zal niet te zien zijn in de kleuren van Rusland.  De redenen die plots bedacht worden zijn divers: Sint-Petersburg zou geen ‘partnerstad’ van Berlijn zijn, er zou altijd ‘geval per geval’ beoordeeld worden, men zou het enkel doen bij ‘uitzonderlijke omstandigheden’…  Waarnemers lachen daar eens hartelijk mee.  Het is maar al te duidelijk, dat Rusland ‘niet populair’ is – en daarvoor dus blijkbaar ook op deze kleinzielige wijze moet ‘gestraft’ worden…

 

 

 

3 comments

  1. Het Duitsland van vandaag is een zielige bedoeling. Net zoals de rest van het Westen.

    Hoe sneller de links-liberale kanker sterft, hoe beter.

  2. Het slaat zo wie zo al nergens op allerlei vlaggen op de Tor te zetten! Het is echt een bonte kermis zo!

Comments are closed.