[FOTO’S] Geslaagd 80ste Vlaams Nationaal Zangfeest in Antwerpse Lotto-Arena

In Antwerpen werd het voorbije weekeinde voor alweer de 80e keer het Vlaams Nationaal Zangfeest gehouden.  Duizenden Vlamingen kwamen bij elkaar om te genieten van dans, muziek en zang, waarbij vooral het uitvoeren van traditionele Vlaamse volksliederen met koren en orkest het hoofdbestanddeel van het programma vormt.

Dat het organiserende ANZ dat nu al 80 jaar voor elkaar krijgt is een stevig huzarenstukje: de weinige overheidssubsidie die het ANZ in het verleden kreeg werd door een wraakzuchtige Bert Anciaux geschrapt, omdat in het ANZ nogal wat N-VA’ers actief zijn, en in tegenstelling tot de traditionele politieke families beschikt de Vlaamse beweging niet over reusachtige vakbonden en mutualiteiten om het feest recht te houden.  Maar de giften en steun van tientallen Vlamingen zorgen ervoor dat het financiële plaatje klopt – nu al tachtig jaar lang!

Gelukkige verjaardag, ANZ en Zangfeest!  Hier een sfeerbeeld met foto’s.