Nadat de uitslag van de landelijke verkiezing vorige week bekend werd, is men in de Tweede Kamer snel als altijd overgegaan tot het zoeken van partijen voor een nieuwe regering. Omdat de liberale partij VVD de grootste is geworden, is vanuit deze partij Edith Schippers (oud-minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) als informateur aangewezen. Ze is vanuit deze rol aan het bekijken welke ideeën alle partijen hebben over de nieuwe landsregering en of ze partijen samen kan brengen. Het is deze keer een moeilijke zoektocht omdat er zeker meer dan 3 partijen nodig zijn voor een meerderheidsregering.

Met het aanwijzen van de informateur is de eerste stap in het proces gezet, dat betekent dat alle dertien partijen en hun lijsttrekkers mogen langskomen om bij Schippers daar hun opvattingen voor te leggen. Vervolgens wordt op basis van deze opvattingen en keuzes gekeken welke partijen samen kunnen regeren. Gisteren was er met een drietal partijen, te weten VVD, CDA en D66, al een tweede gespreksronde, want dit blijken de partijen waarnaar in eerste instantie wordt gekeken om een regering te vormen.

Midden van volgende week wordt van Schippers een eindrapport verwacht. Met dit rapport weten we welke partijen het samen gaan doen en zal een formateur worden aangesteld. Dan wordt gesproken met de bewuste partijen over het verdelen van de ministersposten. De verwachting is dan men lang zal afwegen en onderhandelen over welke beleidskeuzes er uiteindelijk komen. Dat heeft van doen met het groot aantal partijen dat hierbij zal aanschuiven.

De tweede partij van Nederland, de patriottische partij PVV van Geert Wilders is sowieso kansloos voor een mogelijke deelname aan een nieuwe regering. Zowel vanuit de VVD als de CDA, de twee voor de hand liggende partners, heeft men al laten weten niet met de partij in zee te willen gaan. Men wil zelfs niet met de PVV onderhandelen. Dat heeft ermee van doen dat een eerdere regering (2010-2012) van de VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV, voortijdig uiteenviel toen de PVV nieuwe bezuinigingen niet langer wilde steunen.

Geert Wilders was overigens niet te spreken over de houding van deze twee partijen. Hij liet tegenover de media weten; “Het is jammer dat onze kiezer door Rutte en Buma weer opzij wordt gezet, dat de tweede partij van Nederland niet serieus wordt genomen.” Het CDA en VVD zullen het waarschijnlijk met D’66 gaan proberen, ook wordt er aan de ChristenUnie en GroenLinks gedacht.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “PVV uitgesloten van regeringsdeelname; VVD, CDA en D66 onderhandelen verder”

 1. Cordon DISCRIMINATOIR, in PoCo-bargoens ; “Cordon Discriminatoir” net zoals in de staaskundige fictie Belgique.

 2. Wij zijn niet anders gewoon wat had je gedacht maar de opinie bij de gewone weldenkende mens groeit met de dag en zal eens met kracht
  Een nieuwe zwarte verkiezingsstunt uitlokken. Liliane Stinders

 3. Frederik Van der Linden

  Dat Rutte uit eten gaat met de turkse minister van buitenlandse zaken is geen probleem hoor !
  De turken schoffeerden de Hollanders zo erg maar dit is blijkbaar niet zo erg meer. Maar een landgenoot (Wilders) deelgenoot maken in een nieuwe regering ? DAT NIET EN NOOIT !

 4. De links-liberale tumor blijft maar verder groeien.

 5. Zo Belziek, zo Holland. En straks oppersultan Erdogan op zijn paard van Troje) Europa binnen.

Trending

%d bloggers liken dit: