De 15 maart 2017 werd een uitermate spannende verkiezingsdag, waarbij er binnen en buiten Nederland aandachtig werd gekeken naar welke partij de grootste zou worden, welke partijen nieuw de Tweede Kamer in zouden raken, maar ook waar de grootste verliezen zouden vallen. Uiteindelijk druppelden gisterenavond de eerste prognoses binnen en viel vooral op hoeveel zetels de regeringspartijen VVD en PvdA verloren. Het opkomstpercentage was erg hoog, zo rond de 80 procent. Het is nog afwachten op de definitieve uitslag, maar de voorlopige resultaten geven al een aardig inzicht.

Hoewel Mark Rutte met regelmaat het verhaal van de regering aan het publiek heeft trachten te verkopen, dat het beleid van zware bezuinigingen nu eenmaal nodig was om het land er bovenop te helpen, is dit verhaal niet door de kiezers beloond. Zijn partij gaat waarschijnlijk 8 zetels terug om op 33 zetels uit te komen, coalitiepartner PvdA krijgt een historisch pak slaag en verliest 27 zetels om uit te komen op 9 zetels. Met name de sociaaldemocraten incasseren aldus het verlies van het regeringsbeleid.

Met zekerheid is al wel dat de VVD de grootste wordt, de strijdt om plek twee lijkt door de PVV van Geert Wilders te zijn gewonnen. De partij maakt een mooie sprong vooruit en pakt er 5 zetels bij om dan op 20 zetels uit te komen, dat is dan een stevige fractie in de Kamer. Ze laat daarmee het CDA en D’66 achter zich, die beide op 19 zetels uitkomen. Ook deze partijen winnen overigens een aantal zetels en zijn daarmee dan ook tevreden.

De andere winnaar van deze landelijke verkiezing is de partij GroenLinks, nog niet zolang geleden door iedereen bijna opgegeven en ze heeft zich in deze campagne weer overal laten zien. De partij gaat, zoals het er nu uitziet, van een kleine fractie van 4 naar een behoorlijke sterkte van maar liefst 14 Kamerleden.

Twee opvallende nieuwe partijen mochten zich ook verheugen op Kamerzetels. Forum voor Democratie van de charismatische Thierry Baudet lijkt met 2 zetels in de Kamer te komen, ze voerde met veel bombarie naast de PVV en op soortgelijke thema’s campagne. En de allochtonenpartij DENK haalt zelfs 3 zetels, een unicum voor een partij die zich zo duidelijk op migranten richt.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “#Verkiezingen2017: PVV en GroenLinks winnen verkiezingen, VVD en PvdA verliezen fors, PVV tweede partij”

  1. Het was treffend hoe de gauchistische schrijvelaars van onze politiek-correct gedegenereerde pers via hun gebuikelijke desinformerende “framing” zich in 1001 politiek-correcte bochten dienden te draaien om Wilders toch maar vruchteloos te proberen als “loser” te projecteren. Net of wij zouden hun onhandige PoCo-truckage trukken van de PoCo-hoernalistieke foor niet opgemerkt hebben, de naievelingen ! Wie nu nog zijn centen verbrast door een gazet te kopen EIST het om wetens en willens bedonderd te worden, men doet maar…….

  2. ssheinrich1923

    Weer een uitslag waar je weinig mee kunt, ik heb deze keer niet meegedaan aan dit circus!

Trending

%d