Islamisering: de val van de Driekoningenstraat in beeld – fotograaf verjaagd

Wie kent ze nog, de eertijds bruisendste straat van Berchem in Antwerpen, “de Driekoningenstraat”? Als het destijds ‘braderij’ was in de straat, dan kon je over de koppen lopen en genoten duizenden Antwerpenaars veilig en ontspannen van de samen-leving.  Deze foto’s zijn genomen op een droge, bewolkte krokusvakantiedag in 2017. Een periode waar de economie het goed zou moeten doen. Als de regering zegt dat onze economie het goed doet, over welke hebben ze het dan? Over deze winkelstraat?
Als fotograaf neem ik veel foto’s van straten, gebouwen en hun omgeving. Terwijl toeristen doorgaans al lachend mee op de foto willen of inwoners meestal fier naast hun gerenoveerd huisje willen poseren, voelde ik mij in deze straat een indringer die maar al te rap geseind en gevolgd werd. Het toppunt kwam er toen ik een sportvereniging, VZW NAJ(A), in de kijker wou zetten.  Drie jongens (tussen 15 en 20 jaar en van vreemde afkomst) liepen naar buiten en riepen dat ik hier niets te zoeken had en dat ik kon oprotten. Ze namen bijna mijn camera af. 
Ik liet dan maar zien dat ik gebouwen aan het fotograferen was en geen personen. Ze waren iets gerustgesteld maar zeiden dat ik geen foto’s mocht nemen en de straat moest verlaten. De tamtam deed zijn ronde en vermits iedere winkel daar bijna een buitenwipper heeft ben ik dan maar naar huis gegaan. Welkom in de Driekoningenstraat waar een Vlaming een vreemde lijkt te zijn en wordt weggejaagd door Belgen van vreemde afkomst….
 
Sandra Wintershoven
 

9 comments

  1. Een islamiet op zijn best, staat in de woestijn alleen met een suicide vest.

  2. ZELF GEZIEN : “jongeren”(ge weet wel) die koppig en intentioneel ,enkelen op rij naast elkaar op het voetpad, een oudere autochtone dame in de goot dwongen terwijl de auto’s haar rakelings in deze enkel-richting straat passeerden. Decenia geleden was het nog veilig om er als autochtone senior naar het Cultureel Centrum te gaan ‘s avonds. Nu zouden autochtone senioren beter een harnas aantrekken. BLIJF ER WEG, ik weet waarover ik praat ; “safety first” ! Het winkelcentrum Mortsel is maar enkele tramhaltes zuidelijker en is WEL veilig voor autochtonen. Bovendien is er daar weinig of geen allochtoon publiek in vergelijking tot op de as Driekoningenstraat-Statiestraat Berchem en een veel gevarieerder en hoogstaander winkel aanbod. Plus de mogelijkheid “een terrasje te doen” (keuze genoeg) aan het eindhalte-plein van tram 7, vlak naast die winkelstraat, waar men desgewenst zijn/haar aankopen aan autochtone handelaars kan gunnen. Er is immers geen enkele wetgeving die u kan verbieden om gericht en exclusief uw waren en diensten te betrekken bij autochtone neringdoeners, geen enkele !

  3. Heb er ooit de elektrische installaties gedaan van luxe winkels en een tandarts, jammer genoeg zijn deze al jaren met stille trom vertrokken.

Comments are closed.