Frans ambassadeur in Japan op het matje geroepen na tweet tegen Marine Le Pen

“Ik zal weigeren mijn land nog te ‘dienen’ in het geval dat Marine Le Pen haar intrek in het Elysée neemt.” Dat zijn geen woorden van een politieke tegenstrever of van  een overjaarse gauchist,  maar wel van Thierry Dana (1956 – ), Frans ambassadeur in Japan.

afj.png

In het verleden hebben diplomaten wel al eens politieke standpunten ingenomen die men niet zou verwachten vanuit hun ambt, maar over de binnenlandse politieke aangelegenheden bleven ze eerder vaag. Met ambassadeur Thierry Dana (1956 – ), in een vroeger leven nog raadgever van president Jacques Chirac, komt daar nu een einde aan.

Daarmee overtreedt de man de geldende code dat een diplomaat diplomatisch moet zijn en zich beter niet met politieke kwesties inlaat. Maar de onweerstaanbare drang om de nationalistische presidentskandidate te schofferen, was blijkbaar sterker dan hemzelf. “Frankrijk is gul, maar u (Marine Le Pen) wil er een boetiek van maken die op zichzelf is teruggeplooid.  Frankrijk is creatief, uw visie daarentegen, is ranzig” (waar hebben we dat nog gehoord?).

“La France est généreuse et vous voulez en faire une boutique repliée sur elle-même. La France est créative et votre vision sent le rance…” – Thierry Dana, Frans ambassadeur in Japan.

Dat zelfs Jean-Marc Ayrault (PS), Frans minister van Buitenlandse Zaken en Le Foll, woordvoerderaf2 van de Franse regering, de man nu hebben teruggefloten, én terecht gewezen, is toch wel een significant signaal. Als de socialisten al aanvoelen dat zoiets niet kan! Wil de 60-jarige ‘diplomaat’ zich nog eens laten gelden voor hij met pensioen gaat? Of wil hij zijn carrière misschien eindigen in de Franse assemblee, bij een politiek-correcte partij?

Opmerkelijk is wel dat hij daarbij de steun krijgt van een andere ambassadeur, de in Washington gestationeerde Gérard Araud, een man die ook denkt zich alles te kunnen permitteren. Na de verkiezing van Trump tweette de man het volgende: “Na de Brexit en deze verkiezing, is alles mogelijk. De wereld stort in voor onze ogen. Ik duizel.” Die uitlatingen hebben toen in de VS voor de nodige controverse gezorgd, voornamelijk bij Fox News en enkele andere rechtse opiniekanalen. Enkele dagen geleden stuurde hij volgende bericht de wereld in:

t1.png

Hieronder het antwoord van Philippot:

t2.png

Europarlementslid, Bruno  Gollnisch (FN), die trouwens met een Japanse vrouw is gehuwd en die nog aan de universiteit van Kyoto heeft gestudeerd, heeft intussen ook het ontslag van Thierry Dana geëist.

Wordt  ongetwijfeld vervolgd.

3 comments

  1. Misschien zullen hun uitlatingen een reden zijn om hen te ontslaan, met inhouding van pensioenrechten. De manipulatie van de gebrainwashte buitenlandse stemmers is al een crimineel feit, doch dit geldt zowel voor de MSM als in het politiek benoemde ambassade personeel. Onmiddellijk ontslaan van deze neten is de juiste oplossing voor iedere nieuwe regering.

Comments are closed.