De afgelopen dagen zijn de spanningen tussen Nederland en Turkije tot ongekende hoogtes opgelopen. Gisterenavond ontstond er een diplomatieke rel die zijn gelijke in de geschiedenis niet kent. De Turkse minister Kaya van Familiezaken werd een bezoek aan het Turks consulaat in Rotterdam belet, omdat Nederland niet wilde dat ze zou gaan spreken en ze moest met haar gezelschap terug naar Duitsland vertrekken. Bijna alle partijen scharen zich in deze kwestie achter Minister-president Mark Rutte. Nog 3 dagen tot aan de verkiezingsdag.

Wat is er hier aan de hand? De Turkse regering houdt in eigen land een referendum over het aanpassen van de Grondwet en zoekt stemmen onder de Turkse kiezers in Europa. De Turkse regering wil namelijk de ja-stem winnen, want men kan bij een positieve uitkomst zo de macht van de huidige President Recep Erdoğan uitbreiden. Er wonen doorheen Europa veel Turken, met ook Turkse paspoorten, in Nederland gaat dit om een groep van ongeveer 250.000 kiesgerechtigden.

Hoewel de Turkse Nee-campagne in Nederland middels zaalbijeenkomsten al aan de gang was, zouden voor de Ja-campagne ook vertegenwoordigers van de Turkse staat, zoals bijvoorbeeld ministers, zich in Nederland uitspreken. Dat vindt de Nederlandse regering onwenselijk. Men begon dergelijke bezoeken aan Turkije af te raden, vervolgens werden zelfs het landingsrecht voor het vliegtuig van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu ingetrokken. Dit eindigde uiteindelijk op de zaterdagavond met een demonstratie van Turken in Rotterdam (zo’n 1000 mensen) en een minister van familiezaken die de doorgang naar het Rotterdams consulaat werd belet.

Volgens Minister-president Rutte hebben de Turken het gisteren zelf opgepompt en gaat hij er werk van maken om de situatie te deëscaleren. De grote demonstratie van Turken in Rotterdam ging gepaard met zware leuzen en ook rellen die uitbraken na terugsturen van de Turkse minister. Rutte vindt het gedrag van de Turkse demonstratie; “Op geen enkele manier goed te praten.”

Alexander Pechtold van D’66 die al jaren pleit voor de toetreding van Turkije tot de Europese Unie, liet o.a. weten over de druk vanuit Turkije: “Trots op burgemeester/politie Rotterdam. Zijn niet gezwicht voor intimidatie.” CDA-voorman Sybrand Buma was stevig in zijn taalgebruik richting Turkije: “We moeten niet steeds bij Turkije bedelen om een deal. Het is duidelijk dat Erdogan de baas wil spelen in Nederland. Wij moeten duidelijk maken dat dat niet gebeurt. Wij zijn de baas.”

Enkel oppositieleider Geert Wilders sprak de taal uit die hij altijd al deed, ook zonder dat er verkiezingen zijn;

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “#Verkiezingen2017: Diplomatieke rel Nederland en Turkije”

 1. https://www.youtube.com/watch?v=whcXG128e6E

  Prepare yourself for the worst it’s coming soon
  I believe in those foretold prophecies of doom
  They say the end is close, it’s coming fast
  Not every single one of us is gonna last
  So, stand and fight or kill yourself right now
  It’ll be one less motherfucker to kill
  Skin shot, burned, stabbed, scorched and torn
  This pain is real, you can’t ignore…

  War is coming

  Arm yourself with the right to kill at will
  Shoot to kill it’s them or you
  Time to choose, time to choose or die
  Blood’s pouring from the hole in your side
  Take the pain, it’ll focus and strengthen you
  Take the pain, or your life’s fuckin’ through
  Face the pain, let it become part of you
  Take the pain

  War is coming

  Prepare yourself for the worst it’s coming soon
  I believe in those foretold prophecies of doom
  They say the end is close, it’s coming fast
  Not every single one of us is gonna last
  So, stand and fight or kill yourself right now
  It’ll be one less motherfucker to kill
  Skinned, burned, stabbed, scorched and torn
  This pain is real, you can’t ignore

  War is coming

 2. Arie Nieuwenhuizen

  Turken die NL verwijten fascistisch te zijn, grappig check deze video maar eens. https://www.youtube.com/watch?v=lkaiCgtYqrc , gaat over Duits Turkse SS eenheid.
  En wat mij betreft is de discussie tussen NL en Turken en Marokkanen helemaal klaar. Alles willen en maar zeiken. Al deze types 3 x door de controles halen, subsidies, paspoorten, strafbladen, belastinggegevens, werkweigering tijdens uitkering en bedenk het maar. Klaar, inpakken en wegwezen.

 3. jean marie tyteca

  Het is eigenaardig dat juist voor de verkiezingen de moslim-lovers zich kanten tegen de Ottomaanse overheersing. Doch nergens heb ik deze partijen gehoord tijdens de steun van Turkije aan ISIS , Al Nusra en aanverwante rebellengroepen (tot op heden) De invallen in soevereine staten zoals Syrië, Irak en Griekenland worden zelfs ongemoeid gelaten

 4. Marcel Melkebeke

  Eindelijk een land dat niet zwicht voor de chantage en de dreigementen van de Turkse potentaat.
  Een voorbeeld voor de bende Europese lafaards die stelsellmatig in hun broek doen en buigen voor de immigranten.
  Beste helden van Spa,Cd&V en co.,neem hier een voorbeeld aan!!!

 5. ssheinrich1923

  Dan is er nu een goede reden om er zoveel mogelijk het land uit te zetten! Ze krijgen me teveel praatjes!

 6. Het gaat hier aardig richting de UK

Trending

%d bloggers liken dit: