Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid schuift nauwelijks bij televisieprogramma’s van de Nederlandse media aan en voor wie dat niet helemaal begreep, weet dat wel na het zien van een avonduitzending van het populaire programma Pauw en Jinek. Thierry Baudet van Forum Voor Democratie (FVD) werd in een vooropgezette omlijsting zeer onheus aangevallen en mocht zich nauwelijks verdedigen. VVD-lijsttrekker Mark Rutte praatte elders op avond weer van alles recht en weet zich nog altijd stevig staande te houden. Nog 4 dagen tot aan de verkiezingsdag.

Voor wie het voor de televisie kon bekijken was het bijna een surreële ervaring. Nadat vele lijsttrekkers met onzinnige of hele simpele vragen werden benaderd, kreeg de lijsttrekker van het FVD een volledig andere behandeling. Geknipte fragmenten uit toespraken waarover hij zich moest verantwoorden, werd hij meerdere malen onderbroken tijdens zijn verhaal en er was een zeer vijandige omgeving bijeengebracht.

De drie aanwezig journalisten en een cabaretier namen de FVD-politicus gezamenlijk onder vuur en de politicus moest zich vooral verantwoorden. Onder het uitgenodigde publiek had men nog eens drie linkse figuren naar voren getoverd – geniepig opgevoerd als gewone burgers – die met beledigingen en emotionele verklaringen strooiden. Het zorgde alvast op de sociale media voor reacties van onbegrip.

VVD-lijsttrekker Mark Rutte komt voorlopig nog wel overal weg met het verhaal dat we als land tijdens zijn regeerperiode in een economische crisis verkeerden en dat hij hiervoor een hoop zware maatregelen heeft moeten nemen om het land erbovenop te helpen. Vanuit deze invalshoek en met dat verhaal wil de politicus dan ook hernieuwde steun van de kiezers om verder te gaan met de koers die onder zijn bewind is ingezet.

Iedereen lijkt mee te lopen met dit verhaal en er wordt dan ook vooral gesproken over de inhoudelijk keuzes die gemaakt zijn en die men in de toekomst wil gaan maken. Denk aan de nieuwe Wet Zorg en Zekerheid en de ontslagregels of Defensie waar geld bij zou moeten. Aan het belabberde onderzoek naar het neergeschoten MH17-toestel wil blijkbaar niemand zich branden en de oorzaken van noch de economische crisis, noch de immigrantenstroom komen aan bod.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “#Verkiezingen2017: Baudet in de val en een gladde Rutte”

  1. ssheinrich1923

    Het is gewoon een opgezet spel, een zekere macht controleert zowel links als rechts!

  2. Alphons Mantel

    chronisch wegkijken van kosten en risico’s van immigratie doen het partijkartel en publieke omroepen al 30 jaar

Trending

%d bloggers liken dit: