Een van de organisatoren van het Oekraïne-referendum, te weten het Burgercomité-EU, heeft een oproep verspreid om bij de komende landelijke verkiezingen vooral op EU-sceptische partijen te stemmen. De burgerbeweging heeft hiervoor naar politieke partijen gekeken en ze allen langs de meetlat gelegd en dat heel specifiek voor het kritische geluid op de Europese Unie, die volgens hen niet democratisch is.

De bewuste burgerbeweging is bij het grote publiek vooral bekend doordat ze deel uitmaakte van het tegenkamp bij het Oekraïne-referendum, dat draaide om het associatieakkoord tussen de Europese Unie en Oekraïne. Uiteindelijk was de uitkomst van het referendum met 61 procent voor de Nee-stem een daverend succes voor de krachten hierachter. Echter de Tweede Kamer besloot de vorige maand het verdrag toch goed te keuren.

Dit weerhoudt het Burgercomité-EU niet om zich met regelmaat over de Europese Unie en de Nederlandse democratie uit te spreken. Ze laat dan ook in bijzonder heldere bewoordingen het volgende weten;

Onomstotelijk staat nu vast dat de belangen en wil van de Europese Unie boven die van de Nederlandse burgers gaan. Er kan dus geen sprake meer zijn van een Nederlandse democratie zolang we lid zijn van die Europese Unie. Stem daarom bovenal EU-sceptisch!

Men heeft op de eigen webstek ook nog een handige overzichtslijst samengesteld, op basis van het onderzoek, die de kiezer in één oogopslag zicht geeft op de keuzes van de verschillende politieke partijen waar het de Nederlandse democratie en de Europese Unie betreft.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Burgercomité-EU roept op om EU-sceptisch te stemmen”

Trending

%d