kiezen_1220Een tegenvaller in de verkiezingscampagne, want er blijkt links en rechts nepnieuws in de omloop te zijn. Gelukkig gaat er een heuse censuurcommissie aan de slag die nepnieuws uit de facebooktijdlijn gaat plukken en vervolgens verwijderen. Op welk nieuws kunt echter altijd blindelings vertrouwen? Advies: gewoon elke dag ReAct lezen! De lijsttrekkers hebben zich er gelukkig niet al te veel van aangetrokken en dwarrelen nog steeds met folders en glimlachen door het land heen. Nog 12 dagen tot aan de eindstreep.

Onder veel mensen is er onbegrip over de verdere afkalving van de Nederlandse identiteit en de problemen als gevolg van de vluchtelingenstroom. Het laatste concept is nog een stukje nepnieuws van het vorige jaar, omdat het natuurlijk om een hernieuwde immigratiegolf gaat. In een gladde propagandashow op de televisie vond men de Nederlandse identiteit niet zo interessant en was men bezig met een ‘positief verhaal’ over ‘mensen met kleur’. Men ging zelf zover om een regering samen te stellen van ‘mensen van kleur’ in naam van de diversiteit.

De gekleurde mens in alle bestuursfuncties van het land, het was voor de deelnemers aan het tafelgesprek een mooi vooruitzicht, behalve .. zo dacht een gekleurde mevrouw dan wellicht voor PVV-stemmers. Waarvan akte. Als er een partij goed past bij dergelijk kleurrijke hersenspinsels, dan is het wel de neoliberale D’66 van Alexander Pechtold. Hij herhaalde op een ander podium nog maar eens dat alles wel goed zit met de multiculturele samenleving en we met het nodige onderwijs wel allemaal juist vooruitkomen.

Een politicus die op dit onderwerp ook uitgesproken is Thierry Baudet van de Forum voor de Democratie. De partij komt ternauwernood voor in de peilingen en mag – ook na het voor de rechter te hebben aangevochten – niet meedoen aan de grote televisiedebatten. De staatsnationalistische partij weet zich af en toe toch in het nieuws te wringen, met zelfs een Wet Bescherming Nederlandse Waarden. Al is de vraag wat aan deze wet nu precies zo Nederlands is.

Voor de grote politieke stromingen zijn vragen over identiteit al helemaal passé, daar blijven veel debatten steken bij deelonderwerpen en cijfers. Zo ook over de zorg waarover Buma (CDA) en Asscher (PvdA) met elkaar debatteerden. Meer handen aan het bed, goede zorg verstrekken en de werkwijze van de buurtverpleegkundigen. Uiteindelijk werd niet echt duidelijk waar de beide partijen nu echt verschillen, behalve dat het ‘beter’ moet.

De belangrijkste wijsheid die het publiek eraan overhield is dat wijkverpleegkundigen momenteel zo’n 40 procent van hun tijd aan administratieve werkzaamheden besteden. Gelukkig zijn alle politieke partijen voor vermindering van de administratieve bureaucratie.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “#Verkiezingen2017: Kleurrijke identiteiten en nepnieuws”

  1. Geen verdeeldheid nu wilders kan nu alleen ons redden

  2. ssheinrich1923

    Ik denk dat Forum voor democratie, de beste optie is, de rest is helemaal bagger!

Trending

%d bloggers liken dit: