(Deel III) Is hier blijven de enige, laat staan beste optie voor een gezin met kinderen?

hungaryAls het gaat over mogelijke hervestiging naar Hongarije kan men de rekening van anderen niet maken, maar er zijn verschillende manieren om stapsgewijs over te gaan tot hervestiging via minder bruuske weg. Een vakantiewoning in eigen bezit, bijvoorbeeld, is meestal een goede investering, maakt op termijn vakanties goedkoper, kan zichzelf terug verdienen door verhuurd te worden en is een mogelijkheid die men achter de hand kan houden. Migratie is verregaand en niet iets dat men lichtvaardig doet.

Voor een gepensioneerde is het vorstelijker leven in Hongarije dan hier met een Belgisch of Nederlands pensioen, zeker als men de eigen woning hier verkocht of verhuurt. Maar wat als men met de gezondheid sukkelt, slecht te been wordt of nog moeilijk voor zichzelf kan zorgen? Ziektezorg is er anders geregeld dan hier, men moet voor de uitmuntende private instellingen in de grotere steden zijn, ver van de echte rurale gebieden en sowieso zijn de afstanden er voor alles groter. Dat wil zeggen dat men of naast een treinstation moet kunnen wonen, of over een wagen en rijbewijs beschikken: in Hongarije wil dat zeggen dat men medische keuring heeft om de vijf jaar. Een aantal van deze zorgen kunnen echter weggenomen worden als men er in een soort van geplande gemeenschap gaat wonen, waar mensen voor elkaar zorgen. Daarin moet echter een gezonde leeftijdsmix zitten om duurzaam kans te hebben van slagen.

Wie jong is en naar ginds trekt, doet dat waarschijnlijk in de eerste plaats in het belang van de kinderen. Dan is een grondig taalbad belangrijk, wat geen sinecure is. Maar ik kan getuigen: kinderen zijn snel weg met een taal eens ze die dagelijks horen, veel sneller dan volwassenen.

Bovendien is het wanneer dat men kinderen heeft dat men pas echt twee keer moet nadenken over het enige alternatief voor emigratie, namelijk hier blijven. Neem er de demografische statistieken van de kleuterklassen bij van nu, waar men ze kan vinden: wij zijn een nationale minderheid op de wereld aan het zetten. Binnen vijftien jaar zijn de driejarigen van nu volwassen. Tel daar de nieuwkomers bij zolang de poorten van Europa op rechterlijk bevel blijven open staan, en de hogere allochtone demografie. In een democratie zijn de geboorten van nu de stemmen van straks. Wie denkt dat onze maatschappij nú radicaal veranderd is moet zich een realistisch beeld proberen vormen van Vlaanderen en in het bijzonder de centrumsteden – en dus noodgedwongen het gros van de middelbare scholen –  anno 2030. Is dat echt de beste, laat staan de énige optie voor onze kinderen?

moslimstegenalcohol2Morgen:

Deel IV – Slot:  Zaken om in beschouwing te nemen

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Hervestiging naar Hongarije: Deel III: Is hier blijven de enige of beste optie?”

 1. Ik feliciteer de auteur omdat hij het aandurft dit thema te bespreken. Hongarije is een “kleine” oplossing in dien we de zaak op langere termijn bekijken.
  Ikzelf opteer voor een land buiten de EU waar de economie het niet slecht doet en waar conservatieve personen hun ding vinden. Voor mij is dat uiteraard Rusland.
  Het voordeel is dat Russisch makkelijker is om aan te leren dan Hongaars.
  Ander voordeel is dat Rusland land NOOIT tot de EU zal toetreden.

  Indien in Hongarije een andere maar pro-EU regering aan de macht komt, is het over. Idem voor Servië. Dan werkt de fiscus met de gehele EU samen, dan wordt er (informatie) uitgeleverd.
  Mijn persoonlijke mening is dat als men uitwijkt, men dat beter ineens goed doet.

  Wie kritiek heeft op uitwijken, bekritiseerd zeer zeker groepen als de Afrikaner Boeren. Die weken ook uit.
  Als de Titanic al met de neus in het water steekt, is het nodig om vlug de reddingssloep te nemen. Wie zich dan emotioneel laat chanteren met de dooddoener “lafaard” zal zijn strijd binnen korte tijd in het hiernamaals kunnen verder zetten. Goed voor de engelen, maar minder goed voor de zielen op aarde.
  Als het schip zinkt dan zijn diegenen die er op blijven zitten zeer naïef. Zij brengen hun kinderen in nodeloos gevaar.

  Ik ben in contact met een Duitse organisatie die nu al een verhuis naar Rusland voor Duitsers helpt organiseren. Een mooi initiatief.
  Ook ken ik zelf vele Vlamingen, Walen, Fransen, Italianen, Denen, ea die nu al in Rusland wonen. Zij verklaren allen nooit meer naar West-Europa te willen komen. Velen zelfs niet op vakantie. Het leven is er iets harder dan bij ons maar veel interessanter. Ze zeggen allen dat het achteraf gezien veel beter meevalt dan eerst werd gedacht. De factor “gelukkig zijn” is in Rusland veel hoger dan bijvoorbeeld in het toch wel verzuurde Vlaanderen.
  Als iemand zich geroepen voelt richting Rusland te verhuizen, dan ben ik bereid die persoon bij te staan.

 2. Ruraal ben je sneller in het hospitaal dan hier ,door de lucht veel vriendenwonen er al jaren

 3. Hier een leuk immigrant verhaaltje uit ons eigen waanzinnige “land”:

  Een marokaan heeft 230 meisjes verkracht en beroofd in belgië…

  http://www.breitbart.com/london/2017/03/02/belgian-police-moroccan-raped-230-women/

Trending

%d