#Verkiezingen2017: Wilders terug publiek, volop debat

kiezen_1220Op slechts twee weken van de verkiezingsdag zijn de politici opeens overal te vinden. Ook Geert Wilders gaat na een kort oponthoud, weer vol aan de slag middels straatacties en televisieoptredens. Veel wordt er gediscussieerd over de peilingen, mogelijke overwinningen en wie met wie een regering kan vormen. Dit alles tegen de achtergrond van verdere aanvallen op de Nederlandse identiteit, die breed onder de bevolking wordt gevoeld.

Na het lek in de beveilig van Geert Wilders, wat hem noopte om niet meer naar buiten te komen, heeft hij na enkele aanpassingen weer het vertrouwen hervonden. Ook moest de lijsttrekker daarom een belangrijk televisiedebat afzeggen. De agenda telt plotsklaps weer talloze televisieoptreden en straatacties, met name in de twee provincies waar de PVV verwacht zeer hoge ogen te gooien, namelijk Noord-Brabant en Limburg.

Bij Nieuwsuur, een programma van de publieke omroep, kwam Emiel Roemers van de Socialistische Partij met exact dezelfde strategie als de voorgaande jaren. Men wil meedoen met een links kabinet, met sterk afgezwakte linkse ideeën en liet weten de PVV en de VVD uit te sluiten. De strategie heeft de voorgaande jaren niet gewerkt. Het nationale zorgplan voor het terugdraaien van het neoliberale beleid en belastingverlaging op arbeid, blijven ideeën die grote groepen aanspreken, maar nauwelijks verkocht worden door Roemer.

In een praatprogramma met de naam Pauw en Jinek, ging Fleur Agema van de PVV met Mona Keijzer van het CDA in debat. Het CDA probeert in de verkiezingen af en toe nog naar voren te brengen dat ze christelijk is en niet islamitisch en heeft enkele scherpe debaters in de partij. Agema is bekend vanwege haar scherpe kritiek op het bezuinigen op de zorg, met name op dat van de ouderen. Het werd een wat warrig debat, met name door de opzet van het programma, waarbij de verschillen tussen beide partijen niet echt duidelijk werden.

Een opvallende gegeven zijn de stuntelende kleine partijen en hun woordvoerders. Jan Roos van VoorNederland (liberaal-rechts) kwam deze week hard in aanvaring met een televisiepresentatrice, Henk Krol van 50Plus (ouderenpartij) viel voor de camera helemaal stil toen hem om onderbouwende cijfers werd gevraagd en Jan Dijkgraaf van GeenPeil (referendumpartij) maakte van een radio-uitzending een wel heel vies en plat verhaal.

5 comments

  1. Ik roep al een tijd, dat deze “democratie”of te wel dictatuur van de meerderheid niet werkt! Bindende referenda lossen veel meer op. Nu stem je op een partij, die meestal niet mee mag regeren! Forum voor democratie wordt hier niet genoemd, is ook een referendum en tevens nationalistisch getinte partij.

  2. Ik roep al een tijd, dat deze “demcratie”of te wel dictatuur van de meerderheid niet werkt! Bindende referenda lossen veel meer op. Nu stem je op een partij, die meestal niet mee mag regeren!

    1. De Belzeikse Constitutie verhindert BINDENDE Referenda.

  3. Overal hetzelfde verhaal blijkbaar, gemanipuleerde peilingen, vervormde uitspraken, valse beloften en zweten naar de verkiezingen. Waar iedereen het dan goed gedaan heeft, smerige deals worden gesloten en ze weer voor een aantal jaar zichzelf kunnen verrijken. En de achterliggende problemen verder mogen rotten.

    1. Demo-crazy LOBBYcratie is in feite puur en onversneden boerenbedrog & volksverlakkerij. ZEKER wanneer zich democratisch wanenden zich verschansen aan de “Stammtisch” neergepoot achter de vestingswal van een “Cordon Discriminatoir” . Maar toch gestaag en oeverloos blijven lullen en lallen over substantieloos hologram “racisme”(sic) en uit de Linkse duim gezogen “discriminatie”(sic). Maar wel als politiek-correct gedegenereerde Overheid intussen autochtonofobe discriminatie plegen, onhandig gecamoufleerd als …”positieve actie”(sic) , door WEL een “Minderhedenforum” te subsidiëren maar uiteraard helemaal GEEN…..”Meerderhedenforum” ! Gladweg politiek-correct “vergeten” verdorie ! Wie zijn dan de ECHTE tweede-rangs-burgers in dit ONland ? Toch de autochtonen die als numerieke meerderheid zich het hoogste debiet aan belastingen dienen te laten aderlaten, nolens volens , om autochtonofoob discriminatoir achteruitgestoken te worden zeker ! “Politiek-correcte stank als autochtone dank” !

Comments are closed.