Extreem-links geweld in Nantes tegen Marine Le Pen

marine-le-pen-fond-bleuDe communistische vakbond CGT en ‘l’Union syndicale solidaires et des jeunes communistes’, hadden – democratisch zoals ze zijn – opgeroepen om tegen de komst van Marine Le Pen naar Nantes te protesteren.  Dat clubje ‘vredesapostelen’ kan immers niet verdragen dat andersdenkenden op een vreedzame manier trachten te vergaderen of te congresseren. Dat ze daarvoor het nodige geweld niet zouden schuwen, stond in de sterren geschreven. Extreemlinks is trouwens al een tijdje actief (en zeer agressief) in deze regio, waar ze  al jaren protesteren tegen de eventuele komst van een regionaal vliegveld in Notre-Dame-des-Landes.  De ‘zadistes’, een verzameling van rastakapsels, hanenkammen en ander fraais, bezetten al geruime tijd een stuk bos, daar waar dat vliegveld zou moeten komen.  Regelmatig komt het tot gewelddadige confrontatie met de politie. Het zijn die knapen – hun ware aard kwam boven – die zaterdag (en zondag) mee aan de basis lagen van de de ernstige rellen die er zich hebben voorgedaan.

Deze ‘Zadistes’, zoals ze zichzelf noemen, zijn zelfverklaarde milieuactivisten. Zadisten is afgeleid van ZAD, wat zoveel betekent als ‘Zone à défendre’ (zone die men moet beschermen). In feite zijn het anarchistische leeggangers,  waarvan niemand ooit een uur heeft gewerkt.

Het Front National hield zondag dus zijn eerste (van de 10) regionale meeting in Nantes.  Zo’n tweeduizend linkse individuen waren naar Nantes afgezakt om de meeting te verstoren.  ‘Le résultat des courses’, kunt ge hieronder lezen.

13 politieagenten en gendarmes werden gewond,  een met brandwonden van 2de graad(Molotovcocktail) en drie anderen, waarvoor – gezien de ernst van hun verwondingen – een opname in het stedelijk ziekenhuis van Nantes noodzakelijk bleek.  Daarnaast was er nog voor honderdduizenden euro’s schade aan winkels, gebouwen, banken en voertuigen en werden 3 autocars, met sympathisanten van Marine Le Pen, aangevallen. Dat is de trieste balans van wat zich in het weekend in en rond de stad Nantes heeft afgespeeld.  14 linkse herrieschoppers werden opgepakt, en vier onder hen, waaronder eentje met een vuurwapen, werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

De politie vraagt zich bij dit alles terecht af waarom Nicole Klein, de socialistische (ze werkte uitsluitend op PS kabinetten) prefect van de regio, ‘Pays de la Loire et de la Loire Atlantique’, bevoegd voor onder meer Nantes , weigerde de waterkannonen in te zetten. Veel kwaad had kunnen vermeden worden, aldus de politie.

Hetgeen zich zondag voor de aanvang van de meeting afspeelde doet echt aan oorlogstaferelen denken.  Kan men nog van een rechtstaat spreken wanneer gemaskerde, en tot de tanden toe gewapende antifa’s, ongestoord barricades van brandende autobanden op de Route Nationale 137 kunnen opwerpen, om vervolgens de geblokkeerde autobussen van politieke tegenstanders aan te vallen en met ijzeren staven te bewerken?  Dat alles gebeurde nochtans op een vierrijvaksweg, tussen Rennes en Nantes.  Het is ‘du jamais vu’!  De FN-militanten, afkomstig uit Rennes en Fougères, zullen het verhaal nog lang kunnen navertellen.  Volgens getuigen op de bus, waren de aanvallers met ongeveer 50 man.  Een geluk dat de militanten – waaronder vrouwen en gepensioneerden  –  die de meeting gingen bijwonen, niet zijn uitgestapt. Anders waren de gevolgen niet te overzien geweest, zo zegt een regionaal FN-mandataris uit Bretagne.

Natuurlijk plaatsten de politiek en de leugenmedia – wanneer ze er over berichten ten minste – dat alles in een ander perspectief. Volgens de eerste-secretaris van de PS, Cambadelis, is Marine Le Pen verantwoordelijk voor deze zware incidenten: “Le Pen wist dat er incidenten zouden zijn, ze zoekt ze trouwens maar al te graag zelf op. Ze had de meeting moeten annuleren of ergens anders laten doorgaan”!

Zou deze PS’er, die in heel zijn carrière niets anders deed dan liegen, bedriegen en foefelen, met permissie gezegd niet beter zijn mond houden?  Zijn boek,  ‘A gauche, les valeurs décident de tout’ (Bij links, beslissen de waarden alles), had een oplage van 278 exemplaren…  Het is trouwens diezelfde kerel die aan de basis ligt van de zogenaamde FN-stalking:  ‘altijd en overal, waar het FN iets organiseert of aan deelneemt, moet er een tegenactie komen’!

Maar tot spijt van wie het benijdt: de meeting in de Zenith in Nantes ging door en werd bovendien een overweldigend succes. Meer dan 4000 enthousiaste deelnemers hadden zich daarvoor verplaatst, wat een hele prestatie is in een regio waar het FN altijd iets minder scoort.  Marine moest haar toespraak vaak onderbreken wegens het lange applaus, en op het einde kreeg ze een minutenlange staande ovatie. Vriend en vijand moeten toegeven dat ze een zaal kan begeesteren.

We kijken al uit naar de regionale meetings in het Noorden- en het Zuiden van Frankrijk, de fiefs van het Front National.  Daar zal het extreemlinks zootje minder geneigd zijn om zich te manifesteren.

3 comments

  1. Heel Frankrijk is ‘n ZAD, heel Europa zelfs, maar dan tégen datsoortig en ander tuig zoals hun troetels!

  2. Waarom een waterkanon inzetten ? Een écht kanon verdomme, ze vragen erom !

  3. Die gewelddadige, gepatenteerde parasieten leven van de “hemelse dauw” zeker ? Waarom worden ze niet verplicht om werk te zoeken ?

Comments are closed.