20170223_telegraafVanwege ernstige bedreigingen aan het adres van PVV-voorman Geert Wilders, moet hij zichzelf al jaren laten beveiligingen. Deze week werd bekend dat er meerdere lekken in zijn beveiliging zitten en dat één van zijn beveiligingsmedewerkers zelfs zijn gegevens aan Marokkaanse criminelen heeft doorgegeven. Dat heeft uiteraard de bewuste overheidsdienst Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) in ernstige verlegenheid gebracht, maar zeker ook grote vragen laten openstaan over de veiligheid van de voorman van de Nederlands grootste oppositiepartij.

De bewuste dienst, die verantwoordelijk voor de beveiliging is, heeft deze week twee van zijn politiechefs aan de kant gezet vanwege deze ernstige fouten. Ze krijgen een andere functie binnen de politieorganisatie. Het rommelt binnen de DBB al een tijdje, in november vertrok het hoofd van de dienst in verband met hoogopgelopen ruzie. De dienst zorgt onder meer voor de beveiliging van leden van het Koninklijk Huis en bedreigde politici.

Het is niet het geval dat we met kleine bedreigingen van doen hebben, dat Geert Wilders eens per zoveel tijd een paar boze twitterberichten ontvangt of een kwaaie opmerking van een passant tijdens een wandeling. De bedreigingen zijn van een dermate ernstige aard dat hij zelfs niet op een vast adres kan wonen en doorheen het land in veilige woningen wordt ondergebracht. Ook heeft hij dagdagelijkse bewaking tijdens al zijn werkzaamheden en kan nauwelijks iets ondernemen zonder overleg met bewakers.

Dit alles heeft tot het logische gevolg dat Geert Wilders zijn publieke verkiezingscampagne op moet schorten. Want het gaat hier dus niet om een incident en het is helemaal onduidelijk wat nu de status van zijn beveiliging is. Ondanks de sussende woorden van de verantwoordelijk minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie, blijkt uit alles dat er momenteel voor Wilders te veel onzekerheden voor zijn veiligheid spelen om nog op enige manier publiek campagne te voeren.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Beveiliging Geert Wilders lek als een mandje”

  1. het lukte om Pim Fortuyn te liquideren, dus dachten ze dat ze misschien nog eens op dat paard konden wedden…

Trending

%d bloggers liken dit: