Daniël Termont (SP.a) graait 14000 euro per maand, bijna evenveel als Siegfried Bracke (N-VA)

sp_a_eerlijker_is_beter-thumbnail-371x209-70De voorbije dagen is gebleken dat de politici van de stad Gent bovenop hun bekende vergoeding als schepen of gemeenteraadslid vrolijk extra belastinggeld en/of privégeld graaien in tal van postjes in intercommunales en andere schimmige bijverdiensten. Tom Balthazar (SP.a) nam uit eerlijke schaamte ontslag, Siegfried Bracke (N-VA) werd daarop ontmaskerd als wellicht de grootste graaier van het land, met 12000 euro bij Telenet voor deels niet-gehouden vergaderingen in ruil voor politieke invloed bovenop een loon van 16000 euro per maand als Kamervoorzitter én zijn inkomsten als gemeenteraadslid én als bestuurslid van de UGent. Zelden schoot een oppositieraadslid steviger in zijn eigen voet.

‘Zijt gij niet beschaamd?’, beet Daniël Termont hem toe. Daarbij raakte wat op de achtergrond, dat alle linkse gemeenteraadsleden van Gent zich onder druk van de publieke verontwaardiging geroepen voelden (een deel van) hun ‘bijverdiensten’ openbaar te maken. Uit die cijfers blijkt dat Siegfried Bracke een collega-graaier op ongeveer dezelfde hoogte vindt, namelijk: jawel, Daniël Termont, de SP.a-burgemeester van Gent.

Termont ontvangt naast een officiële en bekende burgemeesterwedde van 130.233 euro ook bijna 10.000 euro in intercommunale TMVW, 300 euro bij FINIWO, liefst 28.135 euro bij Fluxys, 1700 euro bij Publigas en 800 euro in het Havenbedrijf. Geeft een totaal van 170.645,58 euro, oftewel een slordige 14220 euro per maand.

Ontwaak, verworpenen der aarde!

danieltermontgraaier

 

11 comments

 1. De sossenrode pot van Termont verwijt de kartonnen-vlamingskes’ ketel van Bracke dat hij “graai” ziet ! Wij ,betonBLOK Vlamingen kijken er tandenknarsend naar en proberen onze zakken tevergeefs dicht te houden, terwijl de nutsbedrijven die dergelijke pionnen der zich democratisch wanende PoCo-partijen van het Cordon Discriminatoir sponsoren, continu verhogende tarieven uit onze zakken graaien dat het voor hen een lieve lust is, maar niet voor ons !

 2. Zoals altijd volksverlakkerij van extreem rechts een brutto wedde vergelijken met een netto wedde , en uw kiezers geloven dan? Dat zegt dan veel over uw kiezers

 3. Het geval Bracke/Termont is volledig verschillend ! Kan je de “Eerste burger van het land” vergelijken met een burgemeester ? Waren de diverse wedden en vergoedingen van Termont niet langer bekend dan gisteren ? Heeft hij vergoedingen verzwegen ? Heeft Termont al eens gelogen over zijn verdiensten ? JCLEM

  1. Inderdaad …….. spreken is zilver en zwijgen is GOUD zolang de kiezer maar zorgt dat de graaicultuur in stand wordt gehouden !!!!!!!

 4. Wel op het sossenrode 1 mei carnaval zatsel jaarlijks de sossencarnaval schlager “de Internationale” kwelen, links knuistje omhoog ; “Ontwaaaaaak verwoooorpenen der aaaaarde”, dat wel. Toen Termont een pas “ontwaakte” verworpene der aarde werd , na een caviar proletarisch droom over veel geld, staken de zakken van zijn sossenrode pijama toch wel vol gegraaide poen zeker ; allemaal eerlijk bijeen “gedroomd”

 5. Geen appelen met peren vergelijken! De wedde van Bracke is netto, die van Termont bruto! Wat u dus schrijft is volksverlakkerij.

  NVDR: Het probleem is dat de graaiers zelf een zo ruim mogelijk mistgordijn optrekken met ‘bruto’ en ‘netto’, waarbij men plots bedragen door 13 gaat delen (in plaats van door 12), ‘afdrachten’ gaat aftrekken van de bruto bedragen (wat kompleet verkeerd is aangezien het vrijwillige giften aan de partij zijn, en dat geld ook vaak voor hun eigen kiescampagnes gebruikt wordt), en we door hun creatief gebruik van onkosten en vennootschappen totaal geen helder beeld hebben. Dus wij gebruiken de bedragen zoals ze door SP.a zelf zijn bekendgemaakt, punt.

  1. Bekijk dan eens het document https://www.s-p-a.be/media/content/attachment/17/02/16/mandaten_en_vergoedingen_sp_a_Gent.pdf. Daar worden duidelijk brutobedragen gegeven, niets delen door 12 of want dan ook. U deelt door 12 in uw artikel. Punt. Geef dan de bruto bedragen van de heer Bracke en Termont.
   Zonder delingen, afdrachten, onkosten, enz. Speel het spel eerlijk en informeer correct. U heeft gelijk dat niet alles even duidelijk is en dat vind ik ook spijtig en verwarrend maar foutieve vergelijkingen maken is intellectueel niet eerlijk (zonder punt).

   NVDR: Sorry, maar wij vinden dat document van SP.a onvolledig en onbetrouwbaar: aangezien Termont zijn belastingaangifte niet publiek maakt, is het onmogelijk te zien of dat bedrag ‘netto’ wel met de werkelijkheid overeenstemt. (Hetzelfde geldt trouwens voor Siegfried Packe, ook daar weet nog altijd niemand hoeveel hij nu uiteindelijk in een jaar bijeengraait.) En zoals ook in de leugenpers opgemerkt: de informatie door SP.a is een kaas met héle grote gaten: http://www.tijd.be/politiek_economie/belgie_vlaanderen/Lijst_van_sp_a_geeft_geen_inzage_in_alle_vergoedingen.9864443-3137.art?ckc=1&ts=1487588756

  2. Als redactie zou u zelf de mist moeten doen opklaren en met goed vergelijkbare cijfers uw artikel voeden !

  3. Volksverlakkerij???? Bracke een graaier en Termont dus een sukkelaar. D.R. het zijn BEIDEN onwaardige vertegenwoordigers van het volk.

 6. Oei,oei, wat komt er allemaal boven. Men heeft mij gevraagd om advies, ik kan dit toch niet weigeren. Deontologisch doe ik toch niets verkeerd en ik wordt er nog goed voor betaald.Verder doen,en al die domme Kl.. maar verder iets wijs maken,die geloven toch alles en we doen alles met goede bedoelingen. Onze zakken. ???

 7. Is dat niet de pot die de ketel verwijt? Bieman gaat ooit in de politiek om zijn volk te dienen, of zijn land te dienen of om de democratie te dienen. Men gaat maar in de politiek om zichzelf te (be)dienen, om, zoals het in de volksmond wordt gezegd: om te kunnen graaien en oom op legale manier zijn zakken te kunnen vullen.

Comments are closed.