goldendawnathens-jan-2017-2-copyIn de Griekse hoofdstad Athene zal voor het eerst sinds 1833 wederom een geloofshuis voor moslims herrijzen. Er bevinden zich inmiddels in de stad al een half miljoen moslims en die bidden momenteel overal waar ze terecht kunnen. Omdat de stad nog geen moskee heeft en niet wil achterlopen bij de Europese trend, duwt de huidige regering dit proces vooruit. De moskee moet in april van dit jaar al gereed zijn.

De Griekse viceminister van Buitenlandse Zaken Ioannis Amanatidis liet het vorige jaar in het Parlement weten dat de stad als enige Europese hoofdstad nog niet over een moskee beschikt. De premier van Griekenland Alexis Tsipras had zwaardere bewoordingen nodig om te verklaren waarom de regering de islam accommodeert: “Vanwege respect voor de islamitische inwoners van onze hoofdstad, maar ook omdat we verplicht zijn actief onze waarden te verdedigen”. Beide politici zijn afkomstig uit de socialistische partij Syriza.

De nieuwe moskee wordt een gebouw van 1000 vierkante meter, met twee verdiepingen en een minaret. Het geld hiervoor komt, men schat dit op een bedrag van 800.000 euro, in zijn geheel van de Griekse overheid. Daar is de nodige kritiek op vanwege de enorme bezuinigen die de huidige regering op haar eigen volk heeft losgelaten. Volgens de laatste studie leefde in het jaar 2015 zo’n 15 procent van de Grieken in extreme armoede en het is er sindsdien niet beter op geworden.

Verzet tegen de bouw van deze moskee komt van de nationalistische partij Gouden Dagenraad. De partij staat momenteel in de peilingen als vierde partij met 8 procent van de stemmen en krijgt langzaam meer en meer kiezersgunst. Ze ziet de komst van islamitische indringers, die in grote aantallen op de Griekse eilanden aankomen, als een last op de voorzieningen van de staat.

De partij liet weten dat men protesten tegen deze bouw zal vermeerderen. Tijdens een demonstratie in januari liet een woordvoerder van Gouden Dagenraad weten dat men al vele protesten heeft gehouden en dat men natuurlijk nog meer gaat ondernemen. Onder de Griekse bevolking doet voor velen de terugkeer van de islam herinneren aan de gewelddadige Ottomaanse bezetting die maar liefst 4 eeuwen duurde.

goldendawnathens-jan-2017-3-copy

Demonstratie van de Gouden Dagenraad te Athene in januari 2017

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Athene krijgt eerste moskee sinds Ottomaanse bezetting”

  1. Een PLATINA Dageraad zou over GANS Europa “Grote Kuis” kunnen houden.

  2. Athene, bakermat der democratie enkele milenia geleden met prachtige tempel op Acropolis, nu een muzelmanse moskee !

  3. De Gouden Dageraad is het enige alternatief voor onze Griekse kameraden. Totale overwinning of totale raciale en culturele vernietiging.

  4. Ik hoop dat de gouden dageraad aan de macht komt en afrekend met dit gedoe!

  5. DOMME KLOTEN? ze zullen het zich nog dubbel en dik beklagen die Grieken wacht nog 6 maand je zal het resultaat snel zien met die Pislam

Trending

%d bloggers liken dit: