Filip Dewinter (Vlaams Belang) is terug van een verkennende reis naar Syrië. Met enkele partijgenoten ging hij in Aleppo en elders in Syrië met eigen ogen de situatie ter plaatse bekijken. De media berichtten al uitgebreid over zijn bezoek aan president Assad, maar de Antwerpse volksvertegenwoordigers Jan Penris, Filip Dewinter en voormalig Vlaams volksvertegenwoordiger Frank Creyelman brachten ook een uitgebreid bezoek aan een Russisch legerkamp, de Russische ambassadeur en een Russisch veldhospitaal in Aleppo. Hier bij ReAct brengt Dewinter exclusief zijn verhaal van dat bezoek.

pa.jpg

Poetin en Assad: bondgenoten in de strijd tegen moslimradicalisme

Zonder de hulp van het Russische leger zou de strijd om Aleppo nooit gewonnen zijn door president Bashar al-Assad. Met luchtsteun en inzet van speciale Russische eenheden kon het Syrische leger een doorbraak forceren in Aleppo tegen Al Qaida- en Al Nushra-rebellen. De Russische Mig’s bestookten bijna een jaar lang alle strategische posities van Al Nushra en Al Qaida in en om Aleppo terwijl Spetsnaz-eenheden één na één de leiders van de rebellengroepen en de belangrijkste militiedepots en bunkers hebben uitgeschakeld.

Officieel wil het Russische leger geen informatie kwijt over het aantal gesneuvelde Russische soldaten maar officieus spreekt men over meer dan 250. Wie in Oost-Aleppo rondloopt merkt dat het Russische leger alom present is. De Russen staan er in voor de ontmijning van de vele boobytraps en achtergelaten mijnen, verzekeren de humanitaire hulp aan de vele tienduizenden vluchtelingen in kampen rond Aleppo en zijn aanwezig in en rond de stad met veldkeukens en hospitalen. Ondertussen wordt het Syrische leger in sneltempo opgeleid om de salafistische rebellen beter te kunnen bestrijden.

Rusland alomtegenwoordig in Aleppo

Wie Aleppo bezoekt merkt dat er niet veel klopt van de Westerse mediapropaganda. Oost-Aleppo is inderdaad herschapen in één grote puinhoop. De wijken en straten van Oost-Aleppo waar achtereenvolgens Islamitische Staat, Al Nushra en Al Qaida zich hadden verschanst lijken wel Berlijn 1945. De luchtbombardementen en mortieraanvallen op Oost-Aleppo waren helaas onvoldoende om de moslimextremisten uit Aleppo te verdrijven. Zowel Al Nushra, IS als Al Qaida gebruikt immers de burgerbevolking als schild terwijl ze zich in ondergrondse gangen, tunnels en zelfgemaakte bunkers verschansen. In de laatste door salafistische bezette wijk van Damascus gebruikt men overigens dezelfde techniek.

De pakweg 2500 overgebleven IS- en Al Qaida-strijders in Damascus hebben zich onder de grond ingegraven. Een volledig ondergronds netwerk van tunnels en bunkers zorgt ervoor dat ze hun meedogenloze guerrillaoorlog kunnen verderzetten. Een paar weken geleden nog werd een politiegebouw in Damascus gedynamiteerd door Al Qaida via een zelf gegraven tunnel van meer dan 500 meter lang met 35 slachtoffers tot gevolg. Het Russisch leger was dan ook absoluut noodzakelijk om de goed verschanste salafistische rebellen in Oost-Aleppo te elimineren en te dwingen de stad te verlaten.

Opvallend is over hoeveel moderne wapens Al Qaida en IS kunnen beschikken. Onder de wapens ook FN-pistolen en geweren.

De strategie van de Syriërs en de Russen is simpel: zoveel mogelijk Syrisch grondgebied veroveren en de rebellen samendrijven in twee steden namelijk Idlib en Raqqa. Daarna zijn er twee mogelijkheden: ofwel worden beide steden met de grond gelijk gemaakt inclusief de salafistische terroristen ofwel gedoogt men gedurende enige tijd een soort van mini-islamitisch kalifaat zodanig dat de terroristen zich niet verspreiden over het Syrische, Irakese en – niet te vergeten – Europese grondgebied.

De Russische legerbasis in Latakia is een oninneembare vestiging. Vanuit de luchtmachtbasis in Latakia vertrekken zowat alle Russische Mig’s en andere gevechtsstraaljagers op missie. De basis zelf dient ook als aanvoerlijn voor hulpgoederen en militair materiaal vanuit Rusland en elders. De militaire luchthaven en de kazernes worden beschermd met luchtdoelgeschut, radarinstallaties en een gordel van bunkers en loopgraven met de daarbij horende zware wapens. De militaire luchthaven zelf oogt indrukwekkend. Tientallen en tientallen Mig’s, MI-24-Hind-gevechtshelikopters en zware transportvliegtuigen wisselen elkaar af.

Terugtrekking Rusland uit Aleppo: “Binnen de 24 uur terug inzetbaar!”

Nu de gevechten in Aleppo achter de rug zijn, wordt een deel van het militair Russisch materieel terug naar Rusland verscheept. Dit betekent echter niet dat er een einde komt aan de Russische militaire inzet in Syrië. De militaire bevelhebber van de basis in Latakia bevestigde ons dat binnen de 24 uur alle militaire materieel vanuit Rusland opnieuw richting Syrië kan overgebracht worden en inzetklaar is. Eén ding willen de Russen in ieder geval vermijden: een tweede Afghanistan-debacle. De operaties worden in Syrië veel nauwkeuriger en doelgerichter voorbereid dan in Afghanistan. De ervaring van het Russische leger in de strijd tegen de Taliban en Moedjahedin-strijders in Afghanistan heeft hen zeker geholpen om in Syrië successen te boeken.

Op de Russische militaire basis krijgen we ook allerlei IS- en Al Qaida-wapens te zien. Onder andere het ‘kanon van de dood’ waarbij gasflessen gevuld met nagels en bouten gebruikt worden als mortierprojectiel. Een moorddadig wapen dat een volledig huis in één klap kan uitschakelen. Opvallend is over hoeveel moderne wapens Al Qaida en IS kunnen beschikken. Onder de wapens ook FN-pistolen en geweren. Daarnaast zijn er mitrailleurs die op afstand kunnen bediend worden, raketlanceerders en ontelbare handwapens. De Russische ambassadeur Alexander Kinshchak bevestigt mij dat de inzet van het Russische leger in Syrië niet enkel bedoeld is om de Russische invloedsfeer in het Midden-Oosten uit te breiden.

Officieel wil het Russische leger geen informatie kwijt over het aantal gesneuvelde Russische soldaten, maar officieus spreekt men over meer dan 250.

Zoals we weten is Syrië al sinds jaren een bondgenoot van Rusland met als gevolg dat de enige buitenlandse Russische basis zich in Syrië bevind. De ambassadeur beklemtoont echter dat de samenwerking in Syrië vooral te maken heeft met het bestrijden van het islamterrorisme op eigen islamitisch terrein. Rusland beschikt over een aantal islamitische minderheden. “Als we het islamterrorisme en islamfundamentalisme willen weghouden uit Rusland dan moeten we het hier bestrijden vooraleer het Rusland bereikt”. Tijdens ons bezoek ontmoeten we ook een delegatie van Russische parlementsleden. Ook zij bevestigen ons dat naast veel politieke vooral binnenlandse veiligheidsoverwegingen cruciaal waren om het Russische leger in Syrië in te zetten.

Kortom zonder Poetin zou Assad het allicht niet gehaald hebben maar anderzijds is het evenzeer waar dat zonder Assad Poetin in eigen land opgezadeld zou worden met islamterreur en erger.

Rusland doet wat Europa weigert

Uiteindelijk kunnen we alleen maar vaststellen dat het Russische leger in het Midden-Oosten – en meer bepaald in Syrië – doet wat Europa nalaat. In de praktijk dient het Syrische leger ook de Europese belangen. Door IS en Al Qaida uit te schakelen in Syrië zorgt Rusland ervoor dat de IS- en Al Qaida-dreiging in Europa kleiner wordt. Ook het feit dat het Syrische leger humanitaire hulp biedt in Syrië zorgt ervoor dat de vluchtelingenstroom vanuit het Midden-Oosten opdroogt. Immers als ze de vluchtelingen opvangen in hun eigen land valt de noodzaak om richting Europa te komen weg. Het feit dat Europa Syrië blijft boycotten en sancties uitvaardigt zijn dan ook zowel op humanitair als op militair vlak totaal onverantwoord. Rusland blijkt in Syrië een betere bondgenoot van de Europese bevolking dan onze eigen regeringen en de EU-instellingen!

IMG_8899.JPG
Bezoek aan een Russisch veldhospitaal in Aleppo.
fullsizerender
Russische veldkeuken in een vluchtelingenkamp in Aleppo.
fullsizerender-12
Wapens van IS en Al Qaida buitgemaakt door het Russische leger.
fullsizerender-11
Huis-tuin-en-keuken-raketlanceerder van Al Qaida.
fullsizerender-10
Jan Penris (VB), Aldo Carcaci (PP), Filip Dewinter (VB) en twee Russische commandanten.
fullsizerender-9
Nog meer wapens van IS en Al Qaida.
fullsizerender-8
Een drone die IS gebruikte buitgemaakt door de Russen.
img_8911
Hulpgoederenbedeling door de Russische troepen.
img_8915
img_8917
fullsizerender-7
De samenwerking tussen Putin en Assad wordt niet onder stoelen en banken geschoven.
fullsizerender-6
IS-mortier waarmee butaangasflessen werden afgeschoten.
fullsizerender-5
fullsizerender-4
Automatisch wapen, vanop afstand bediend, buitgemaakt van Al Qaida.
fullsizerender-3
Briefing in de Russische ambassade.
fullsizerender-2
Filip Dewinter met enkele soldaten in Aleppo.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Filip Dewinter bracht Russische troepen in Aleppo een bezoek, hier exclusief zijn verhaal”

 1. Laat Dhr,DeWinter beter thuis even wat vragen gaan stellen, beteffende de belgische bombardementen op 18-10-2016.
  Bombardamenten die tot nutoe zij ontkent, maar waar voor wel overweldigend bewijs voorhanden is.

 2. Vlaams Belang doet wat de links-liberale media niet kan/wil doen.

 3. Frederik Van der Linden

  Ik geloof dat deze bezoeken van Dhr De Winter en zijn medestanders een positieve bijdrage leveren aan een toekomstige vrede.

 4. […] Source: Filip Dewinter bracht Russische troepen in Aleppo een bezoek, hier exclusief zijn verhaal […]

 5. Het viel mij al op toen jaren geleden de zogenaamde rebellen (Nu Isis ) in Libie liepen rond te rennen met de nieuwste FN Hershtal five nseven copkillers .
  Die alleen issued waren in frankrijk en USA aan elite swat eenheden .
  Daar liepen toen ook al die zandnegers mee te blaffen i mean wtf ? kan niet anders dan directe levering van Frankrijk /Belgie .

  https://www.youtube.com/watch?v=_teY8vwwXvA

Trending

%d bloggers liken dit: