npo gebouwEen televisiedocumentaire van de Nederlandse Publieke Omroep, over het doorlichten van immigranten door de overheid, is voorbij de verkiezingen geschoven. Dit meldt het NRC-Handelsblad in een onderzoeksartikel. Er is angst onder de bazen van de zender dat de beelden hiervan weleens ‘koren op de molen’ voor de Partij Voor de Vrijheid bij de aankomende verkiezingen zouden zijn. Het gaat om een documentaire gemaakt over de unit 1F van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) van Veiligheid en Justitie.

De NRC-journalist kwam dit alles op het spoor naar aanleiding van een tip uit de organisatie zelf. Uit een interne e-mail blijkt duidelijk dat men weloverwogen de uitzenddatum voorbij de verkiezingen heeft getild ;

Beslissingen bleven daarna uit. Totdat Leonie van Zanten, productie-assistente van 2Doc, 24 januari vijf collega’s binnen KRO-NCRV een tweeregelig mailtje („Hallo allemaal”) stuurde. De documentaire verviel voor 14 februari, stond er. „Er wordt een plek gezocht na de verkiezingen, in april.”

Er is in Nederland al sinds jaar en dag veel onvrede over de rol van de Publieke Omroep in de samenleving. Dat had de afgelopen jaren vaak van doen met de uitzonderlijke salarissen die worden betaald aan sommige werknemers van de omroep. Onder veel mensen heerst daarbij de opvatting dat de ideeën van veel van de medewerkers politiek links zouden zijn en dat dit zich ook in de invulling van de programma’s zou vertalen.

Het valt op dat bij deze zaak ook Hans Laroes als hoofdredacteur journalistiek van KRO-NCRV betrokken is. Laroes was bijna 10 jaar hoofdredacteur van het NOS-journaal, dagelijks door miljoenen bekeken, dat onder zijn leiding nog meer een propagandavehikel werd voor links-liberale en regeringsgetrouwe verhalen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d