vlaamse-leeuw-vlagDe wet zegt dat elk onderdeel van de Vlaamse overheid in haar communicatie het symbool van de Vlaamse gemeenschap, de Vlaamse leeuw, moet gebruiken. Ook dus de staatszender VRT, die elk jaar maar liefst 270 miljoen euro ( dat is meer dan 1 miljard oude Belgische frank) van uw belastinggeld opslurpt voor propaganda en brood&spelen, in de vorm van voetbal&veldrijden.  Interessant dan, denkt een mens, binnenkort gaan we dus zowaar een Vlaams leeuwtje zien verschijnen in de logo’s van de programma’s van de Vlaamse Pravda.

sven-gatzMaar dit is Belgistan: hier volgen ambtenaren de wet niet, ze beslissen zelf hoe die eruit moet zien. En dus stuurde de baas van de staatszender, Paul Lembrechts, een brief naar de mediaminister, Sven ‘ik-ben-weg-uit-de-politiek-want-ga-liever-bierbrouwen’ Gatz, om te eisen dat de wet wordt aangepast. Want stel u voor, wat is er voor de linkse leugenbrigade van de VRT nu achterlijker en afstotelijker dan dat een staatszender van de Vlaamse overheid in haar naam ook moet tonen dat hij een staatszender is? Dat zou het grote bedrog doorprikken: het bedrog waarmee volgehouden wordt dat de VRT ‘professioneel’, ‘integer’ en ‘marktconform’ werkt. In werkelijkheid is de VRT amateuristisch en politiek-correct-saai – maar wordt het enorme marktaandeel enkel rechtgehouden door de miljoenen subsidies, waartegen de commerciële zenders onmogelijk kunnen concurreren.

Hola, denkt een mens dan, we hebben tegenwoordig de N-VA in de Vlaamse regering. Die noeste Vlaamsnationalisten, die beweren dat er zich al een grote revolutie heeft voltrokken louter omdat zij in de regering zitten, die zullen nu toch wel het been stijf houden in zo’n principezaak die niet over staatshervorming gaat, en die niet in het regeerakkoord taboe is verklaard, zeker? De N-VA zal nu toch wel vragen dat de ambtenaren van de VRT de wet naleven, zeker? Niet dus:  ook deze keer gaat de N-VA weer volledig door de knieën. Ook de ondervoorzitter van de VRT, N-VA-kaderlid Ellen Van Orshaegen, is blijkbaar volledig akkoord, want van enig protest of bezwaar is niets te horen of te lezen. De wet zal op eis van de VRT worden aangepast, zodat de VRT in haar logo’s en publieke communicatie de Vlaamse leeuw NIET moet gebruiken…

ellenvanorshaegennvavrtWelkom bij leugenzender VRT, waar de zelfhaat en de haat tegen al wat Vlaams is altijd nog een trapje lager kan zakken.

O ja, intussen is de legendarische Nekkanacht in haar bestaan bedreigd, want dit jaarlijks evenement met Nederlandstalige muziek zal door de VRT niet meer gesteund en uitgezonden worden; de programmastroom ter promotie van vluchtelingen en andere vreemdelingen slorpt allicht teveel geld op. En ook daar zijn de vertegenwoordigers van de N-VA in de beheerraad van de VRT, waaronder ondervoorzitter Ellen Van Orshaegen, onzichtbaar en onhoorbaar. Als kabinetsmedewerker van Bart De Wever in Antwerpen zal ze het te druk hebben om haar VRT-job deftig in te vullen, zeker?

Met zo’n ‘Vlaamsnationalisten’ heeft een volk geen vijanden meer nodig. Zouden die Vlaamsnationale ‘bestuurders’ van de VRT niet beter hun ontslag geven en gaan kaarten? Daar kunnen ze wellicht een nuttigere bijdrage aan de samenleving leveren. Als die VRT-raad van bestuur toch enkel maar wordt gebruikt om de broek te verslijten, de zitpenning op te strijken en het visitekaartje op te fleuren, laat het dan over aan ander en beter.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

8 reacties op “Staatszender VRT wil wel uw geld, maar geen Vlaams leeuwtje; ondervoorzitter VRT Ellen Van Orshaegen (N-VA) akkoord”

 1. Eddy van Thielen

  De VRT is nog altijd een Belgische staatszender, en geen Vlaamse. Verder is Vlaanderen geen staat of land, maar een gewest, gecreëerd door overbodige en peperdure politici, niet door een volk. Of staat er misschien Vlaming op jullie identiteitskaart? Dacht van niet hè… Vlaanderen is ontsproten uit een roman², fictie dus, geschreven een Fransman, en gefinancierd door een Belgische koning³… LOL… Het echte Vlaanderen bestaat grofweg uit de twee Belgische provincies Oost en West-Vlaanderen, en daarbuiten Frans en Zeeuws-Vlaanderen. Woon je niet in dat gebied, of ben je er niet afkomstig van, dan ben je… wat anderen ook mogen beweren… GEEN Vlaming!!! En neen, er heeft ook nooit een Brabant in Vlaanderen gelegen, en neen ook geen Limburg, ook geen Antwerpen, en nog veel minder een Brussel…

  (²De Leeuw van Vlaanderen, geschreven door Hendrik Conscience 1838)
  (³Leopold I)

  1. Tja, als we uw logica verder doortrekken en toepassen is België zelfs helemaal niks, want het heeft geen volk, geen taal, geen cultuur, geen geschiedenis… Voor 1830 bestond het zelfs niet, en het werd historisch verzonnen aan een conferentietafel om een kunstmatige buffer te hebben tussen Frankrijk en Duitsland… Met dezelfde logica bestaat ook Schotland niet, of Bretagne… Wat de geschiedenisboeken van pakweg de Middeleeuwen er toch maar raar zou laten uitzien… Het ontkennen van de realiteit leidt doorgaans tot niets. Ik denk dat afdoende bestudeerd en gedocumenteerd is dat de identiteit ‘Vlaams’ inderdaad begon rond het Middeleeuwse Vlaanderen rond Brugge; zich daarna geleidelijk uitbreidde richting Brabant; en inderdaad vooral na de Leeuw van Vlaanderen van Conscience, in de tijd van de Romantiek, zich uitbreidde tot de ganse Zuidelijke Nederlanden. Dat mechanisme (herontdekken van historische wortels via literatuur) is overigens goed gedocumenteerd in gans Europa, bv. ook in Zuid-Europa waar volkeren hun identiteitsgevoel herwonnen om zich te bevrijden van de Turkse bezetting, of in Ierland. Het is niet, omdat iets versterkt of van symbolen voorzien wordt door grote literatuur die de tijdsgeest weet te vatten, dat het daarom geen realiteit is. Waar leidt uw redenering trouwens heen? Dat de VRT de zender is van Hottentotten of Eskimo’s?

   1. Eddy van Thielen

    Het middeleeuws graafschap Vlaanderen begon inderdaad rond Brugge, en breidde zich uit naar de kust, naar Noord Frankrijk en Zuid Nederland, en daar stopte het dan ook. In Brabant, Antwerpen en Limburg is er nooit geen Vlaanderen geweest. Sterker nog, Antwerpen behoorde tot Brabant, en alhoewel Antwerpen de bakermat is van het extreemrechts flamingantisme, en ook het collaboratisme met de nazi’s, behoorde het nooit tot Vlaanderen… De rest zijn verzinselen en romantiek. Vlaanderen dan ook gaan vergelijken met Schotland is wel serieus bij de haren getrokken, Bretagne was dan weer achtereenvolgens een streek, en daarna een gewone provincie van Frankrijk, en daar gaat de vergelijking met Vlaanderen dan weer wel op… Ik zie overigens om die reden Bretagne, Normandië, Vlaanderen enz… nog niet zo dadelijk een land of onafhankelijke staat worden… Schotland is daarentegen dan weer een heel ander verhaal, dat is een voormalig koninkrijk, en is strikt genomen nog steeds een land, weliswaar een constituerend land, maar toch, en kan perfect onafhankelijk worden mits voldoende draagvlak bij de bevolking. Iets wat in Vlaanderen, mocht het al mogelijk zijn, nooit gaat gevonden worden. Meer dan 80% van de Belgen wil terug naar een één, federaal, en zelfs unitair België, en wil van al die peperdure en overbodige deelregeringen, gewesten, parlementen en even peperdure en overbodige aanhang voor de postjes, af… Zelfs b.v. een Bart De Wever weet dat maar al te goed. Vandaar zijn rond de pot draaierij over confederalisme. Weet echter dat ook confederalisme boerenbedrog is, daar confederalisme enkel mogelijk is tussen onafhankelijke staten, en moet het nu juist toch niet lukken zeker, dat ze die in België niet hebben… Wat België betreft, dat is wel degelijk een land, en zoals alle landen ter wereld, kunstmatig, of door oorlogen, ruil enz… gecreëerd. Niet abnormaals dus…

 2. Wie kijkt er nou nog naar TV (talmoed vision)? Ik in ieder geval niet. BOYCOTTEN!

  Die belastingcentjes dat de trotsky-zender krijgt… daar moet iets aan gedaan worden. Ik wil niet betalen voor die walgelijke links-liberale zever.

  En ik heb het al eens eerder gezegd; de nva toont opnieuw en opnieuw hoe anti-Vlaams zij zijn.

 3. Thomas Ducheyne

  ik stel voor dat gehandicapten ook geen uitkering meer krijgen als ze geen Vlaams Leeuwke op hun rolstoel plakken…

 4. Peter Verhoeven

  Op de site van nva zie je ook geen Vlaamse leeuwkes, dus …

 5. Robert Van Daele

  Wat een gezeik over een logo. Niks beters te doen?

 6. Subsidiekraan DICHT naar de tricolore, sossenrode propagandatoeter S.R.T. Waarom zouden wij belasting moeten BLIJVEN betalen om een stoet gauchistisch journaille bijna exclusief uit (het) Gent(se) afkomstig (let er eens op) en PoCo-BV’s hun PoCo-propaganda excrementen te laten ontlasten, gesponsord met ONS belastingsgeld ? Is het u ook al opgevallen dat als “experten”(sic) praktisch louter en alleen steeds weer LINKSologen van de Gentse Loge univ mogen komen opdraven, gecamoufleerd als “politicologen”, “sociologen”, “anthropologen” ? Net of er zouden in ONS Vlaanderen niet meerdere univs elders zijn ? Let er eens op , het is al Gents wat de klok slaat. Geen Vlaams Leeuwtje ? Geen Vlaamse centen van de Vlaamse belastingbetaler meer ! Geen objectief-correcte info maar stelselmatig, continu politiek-correct ontaarde DESinformatie-Propaganda, verpakt als gauchistische en xenofiele “duiding”(sic) , dan ook geen subsdies meer. Niet met ONS belastingsgeld ! “Geen kwaliteitswaren, geen geld” !

Trending

%d bloggers liken dit: