Familie Brussels parlementslid verhandelde cocaïne, zoon nu geweigerd in de VSA

De media smullen van het inreisverbod van Amerikaans president Trump. De verhaaltjes van te betreuren studenten, vakantiegangers en andere in Vlaanderen verblijvende moslims, die nu plots niet meer welkom zouden zijn in de Verenigde Staten, zullen ons nog wel even om de oren vliegen. Maar heeft dat dan effectief iedere keer te maken met de verordening van Trump? Wat het geval ‘Zamouri’ betreft alvast niet!

czub.jpg

m2.jpgVandaag bracht Het Laatste Nieuws het verhaal van Haroun Barrijal. De doodbrave, hardwerkende student, die net is afgestuurd aan de VUB, kreeg namelijk een njet op zijn visumaanvraag om naar de States te vliegen. Een ellenlang artikel, met heel wat emotionele bewoordingen, moet aantonen dat Trumps beleid onmenselijk en vooral onredelijk is. Want ja, deze arme student kan nog niet eens een feestje gaan vieren in Las Vegas en Los Angeles! Maar laten we de zaak even nuchter bekijken, zonder al die emoties.

m1Haroun Barrijal is de zoon van een Brussels Open Vld-parlementslid, genaamd Khadija Zamouri. En een zoon weigeren van een gerespecteerd iemand als een parlementair is zelden gezien. Tenzij er iets anders aan de hand is, dan enkel de islamitische achtergrond van deze familie natuurlijk. En zo komen we uit bij een ‘kleine bijkomstigheid’ die de veiligheidsdiensten van de Verenigde Staten niet ontgaan is. De familie van Khadija Zamouri en Haroun Barrijal zijn namelijk géén devote moslims, zoals mevrouw het parlementslid en haar zoon dat wel blijken te zijn. En dat heeft nu zo zijn gevolgen.

Op 12 juni 2013 vinden we een artikel terug in Het Nieuwsblad waar de naam Zamouri ook in opduikt. Even citeren uit dat artikel: “Het Antwerpse gerecht heeft de afgelopen weken een criminele bende opgerold die honderden kilo’s cocaïne heeft ingevoerd via de haven van Antwerpen. Spilfiguren in het onderzoek zijn de broers Mohamed en Anass Z., bekend van de Marokkaanse bakkerij Zamouri in de Sergeyselstraat in Borgerhout.” U leest het goed: Mohamed en Anass Z., bekend van bakkerij Zamouri. Dan mag u drie keer raden waarvoor de ‘Z.’ staat. Juist, Zamouri.

bvdm.jpg

Het kan natuurlijk puur toeval zijn dat een Antwerps broederduo dezelfde achternaam heeft als het betreffende parlementslid, maar dat is het in dit geval zeker niet. Meteen nadat het nieuws bekend werd van de weigering van het visum aan Haroun Barrijal, gonsde het in de wandelgangen van het Brussels parlement met verklaringen over de rechtstreekse familiale band tussen enerzijds het Brusselse parlementslid Khadija Zamouri en anderzijds de drugsbroeders Mohamed en Anass Zamouri. Het gaat immers niet verder dan neven en nonkels van. En toeval of niet, maar Khadija Zamouri is ook opgegroeid in … Antwerpen.

Dus, de slotsom is simpel. Haroun Barrijal werd niet geweigerd voor een tripje Amerika omdat hij van vreemde afkomst is of omwille van zijn geloof, neen Haroun Barrijal werd waarschijnlijk geweigerd omdat twee van zijn eigen familieleden er, naast een bakkerijtje in Borgerhout, tevens een bloeiende cocaïnehandel op nahielden en daarvoor sinds 2015 veroordeeld zijn. De waarheid kan je verbergen met veel emo-gedoe en artikels in de media, maar ze komt vroeg – en heel snel in dit geval – toch boven! En in de Verenigde Staten heeft de achtergrond van reizigers wel degelijk belang, ook al ben je zelf een onschuldige student. Andere media zullen hierover in alle talen zwijgen, daarom dat wij met veel plezier de kat de bel ombinden.

5 comments

 1. Goed gezegd mensen hieronder en vooral DVD. De geweldige ‘reputatie’ kennende van poco-VRT kijk ik er nog maar amper naar. Dat bespaart mij uren internet-opzoekwerk achteraf, want de VRT is echt niet te betrouwen; en bespaar ik mij veel ergernissen.
  Het is vooral sensatie-tv en socialistische propaganda geworden ipv objectieve verslaggeving na te streven. Diepe zucht, ik wou dat het anders ware…

  Knap onderzocht door Rechtsactueel !

  Blijkbaar weet het verre USA veel beter en veel meer over de burgers die bij haar komen aankloppen, dan de VRT van het eigen land. Een ware schande voor ons land en proficiat voor de alertheid der Americanen.

  Maar ja de VRT leeft al jaren in de bedwelmende roes van het Trump-bashen & Trump-hate, dat ze haar missie en objectiviteit erbij verliest.
  Zelfs al worden die journalisten goed betaald, het geld is niet perse een garantie van kwaliteit, zo blijkt ook hier weer eens.
  Aanvankelijk geloofde ik nog in de Afspraak, maar sinds januari gaat het steil bergaf; het is verworden tot zuivere propaganda, met vooral linkse ja-knikkers met weinig kritische & objectieve geesten.

 2. Het programma ” de afspraak” een schande .Uw bronnen niet na checken!!!!

 3. België zal het nog hard te verduren krijgen met hun leugenachtige politiekvoering, belachelijk maken van andere staatshoofden in het openbaar, ter bescherming van wat overal wordt verstoten.
  Blijkbaar is dit hier tegenwoordig allemaal veel belangrijker dan bouwen aan een verzekerde toekomst van dit land en de bevolking.

 4. Dat ventje is zijn geld kwijt maar boekt dan maar een reis naar de Filipijnen.

 5. De multiKULturele, sossenrode propagandazender S.R.T. “vergat”(sic) dit te vermelden op “De Afspraak” gisteren 2 feb. waar moeder en zoon Barrijal ongenuanceerd en ongebreideld “oratio pro domino” mochten komen plegen in het bijzijn van 2 Linkse BV-boegbeelden ; Moeke Mieke Vogelen (ex-gifGROEN) en die S.R.T-journalist, gewezen Mortsel’s SPa-gemeenteraadslid : Marc Van De Looverbosch. Die twee laatsten kwamen op de loftrompet van het gewezen desastreuze Paars-Groen débacle blazen ; een lading linkse propaganda veesten werden uit die loftrompet gestoten. Wijselijk is er nog geen geur-TV. ; daar zijn we gelukkig aan ontsnapt.

Comments are closed.