Trump mag zijn koffers gaan pakken! Twee Antwerpse handelszaken hebben namelijk besloten de Verenigde Staten vanaf nu te gaan boycotten “totdat Trump ermee stopt of het Amerikaanse beleid verandert“. Dat ze met hun maatregelen zélf een protectionistisch beleid uitvoeren, ontgaat hen blijkbaar.

vgnp.jpg

Café Zeezicht, gelegen in de ‘hippe’ wijk Zurenborg, waar het gros van de Groen-kiezers uit Antwerpen woont, is met de boycot begonnen, als we Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws mogen geloven. Bakfiets-frituur De Frieterij doet mee met de boycot. Gazet van Antwerpen kan op het einde van hun artikel overigens niet enthousiast genoeg reageren op de boycot met een oproep: “Wil jij ook meedoen aan een boycot tegen Donald Trump of ken je een horecazaak/bedrijf dat Amerikaanse producten wil bannen? Laat het ons weten via hier@reageren.be.

Maar wat houdt die boycot nu concreet in? Dave Joris van café Zeezicht legt uit: “Een economische boycot is waarschijnlijk de enige maatregel die Trump in staat is om te begrijpen.” En dus worden Coca Cola, Chaudfontaine, Lay’s, Jameson en ketchup van Heinz uit het aanbod geschrapt. Daar heeft Donald Trump nooit van terug! En de betreffende merken ook niet, de winsten zullen zienderogen dalen, daar kan je vanuit gaan.

Maar genoeg sarcasme, wat is het alternatief? “De Oost-Vlaamse brouwerij Roman zal voor cola zorgen, water kopen we nu van het merk Val. De Amerikaanse Lay’s-chips vervangen we door de Belgische chips van Croky.” Een 100% nationalistische insteek dus. Of zoals de tegenstanders van Trump het noemen: protectionisme. Mooi zo! Je kan je eigenlijk de vraag stellen waarom deze horecazaken nooit eerder op dit idee gekomen waren? Linkse handelaars die al jaren hypocriet de globalisering ten volle steun(d)en. Het is een dubbele moraal die we steeds opnieuw tegenkomen.

Maar goed, de stap van globalisering naar protectionisme is snel – en gemakkelijk – gezet en dat vinden we goed! Effect en motivatie zijn ondermaats, maar onze nationalistische steun hebben ze en dat er nog zeer veel HoReCa-zaken mogen volgen!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

14 reacties op “HoReCa-zaken boycotten stoer Trump maar voeren nu zélf een protectionistisch beleid in”

 1. “Zurenborg” is een nest waar politiek-correcte horken bijeen troepen om zich te verschansen voor de objectief-correct constateerbare feiten-realiteit, dit is al decenia zo. Zo weten we waar ze gelegerd zijn en mengen zij zich niet in onze buurten.

 2. Frederik Van der Linden

  Of het waar is ? ik hoorde de er zogenaamde groepen zijn die aldaar plaatsbesprekingen doen en daarna niet opdagen

 3. Hopelijk sluit ‘De Beest’ zich hier ook snel bij aan, want dat ‘nationalistische’ café blijft wel gewoon leuk kapitalistische dranken verkopen… Tijd dat ook zij eindelijk eens nationalistisch in woord en daad worden.

 4. Stelletje links-liberale debieltjes die aandacht willen. En de links-liberale media zal dat graag geven.

 5. jean marie tyteca

  LAYS ( PEPSI) heeft een grote productie-centrum in Veurne met een grote Europese export en tewerkstelling. Eencelligen breek maar de Vlaamse industrie kapot.
  Misschien zou het deze linkse mensen sieren om effectief als werknemer in de in de industrie te gaan werken (Marx proletariër) in plaats te gaan leven van de verzorgingsstaat.

 6. Ze kunnen misschien Mecca cola verkopen als alternatief, dat zou pas een progressief statement zijn. Die cola van Roman is trouwens echt ni om te drinken.

 7. Ondertussen hebben ze wel een Facebookpagina, dat is ook Amerikaans

 8. onnozele zak!!!! Hiermee ga je alleen de Belgische economie kelderen!!! Waar wordt dit gemaakt en gebotteld denk je? JA HIER! EN ALS BELGIË NIET PRODUCTIEF WORDT DOOR ZAKKEN GELIJK UWZELF STAAN 10000 MENSEN OP STRAAT!!!!

 9. Hoelang gat die absurde rreclamestunt uren?

 10. kunnen we eens heel duidelijk stellen dat Jameson een Ierse whisky is, die eigendom is van de Pernod-Ricard groep, die Frans is…..

 11. Lachu maar vanwege trump ga ik juist weer amerikaanse producten kopen en boycot ik tenten zoals die van jullie linkse groene geesteszieken patatboeren .
  Je moet wel je plaats weten Belg trump zal echt wakker liggen van een patatboer met een bakfiets hahahahahahaha

 12. die man mag van mij veranderen wat hij will…heeft Obama toch ook gedaan of niet soms…

 13. Whaha idioten alsof Trump hiervoor zal zwichten.
  Amerika verkoopt zijn waar toch wel die kunnen jullie missen als kiespijn.
  Trump zwicht nergens voor die blijft toch wel!

Trending

%d bloggers liken dit: