Iedere aanslag die gepleegd wordt, door eender wie, veroordelen we bij ReAct met klem, dus ook de meest recente in Quebec. Laat dat duidelijk zijn. We volgen de komende uren en dagen het nieuws met argusogen. Volgens de eerste berichten waren er minstens twee daders, waarvan één Marokkaan. Deze laatste werd vrijgelaten omdat hij slechts ‘getuige’ zou geweest zijn van de dodelijke schietpartij die zes mensenlevens kostte.

favdm.png

Minstens 6 doden en heel wat gewonden is de trieste balans na een terroristische aanslag in de Grote Moskee in het Canadese Quebec. Enkele dagen na de ‘Executive Order‘ van Trump om een reeks islamitische landen de toegang tot de VS te ontzeggen, werd meteen gedacht dat deze aanslag een vergeldingsactie zou kunnen zijn. Vreemd, want Canada behoort niet tot de Verenigde Staten van Amerika en de slachtoffers zijn bovendien zélf moslims.

De dader blijkt nu een Canadees te zijn, met extreem-rechtse sympathieën. Het gebeurt gelukkig maar zelden tot bijna nooit dat er mensen uit de rechtse beweging over gaan tot dodelijk geweld. Waarom het dan nu toch gebeurde, zal het onderzoek moeten uitwijzen. De schuld hiervan bij Marine Le Pen of Trump steken – zoals de mainstream media nu onbeschaamd doen – is natuurlijk te gek voor woorden. Maar het was wel te verwachten.

Valt het trouwens niet op dat het dit keer om “een terroristische aanslag tegen moslims” gaat, in plaats van “een gestoorde gek die in het rond schiet“? Of wat te denken van de hysterie die steeds ontstaat na de ontelbare aanslagen van moslims, dat “niet alle moslims terroristen zijn” en dat “de moslims het grootste slachtoffer zijn, telkens er een aanslag gepleegd wordt door jihadi’s“? Laten we dat maar eens omdraaien en zeggen dat “alle rechts-denkende mensen nu het grootste slachtoffer zijn“, maar dat zal wel niet van tel zijn.

Dat ze de dader maar ver wegsteken, zodat meer onnodig leed bespaard blijft.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “[UPDATE] Aanslag moskee in Quebec: slechts één dader, Marokkaan weer vrij”

  1. Frederik Van der Linden

    Niet dat het een haar verandert voor mij, maar het verhaal dat de dader een marokaan zou zijn geweest wordt tegengesproken.

  2. Er is de wetgevende macht, de uitvoerende macht en de rechterlijke macht. Tussen die machten loopt het als een (behoorlijk) scheef, wat normaal is in een feilbare democratie.
    Sinds op de opmars van de vierde macht (de media sedert 1945: kranten, magazines, openbare radio, tv-zenders, persagentschappen,…) die de andere machten objectief zou moeten controleren is het hek van de dam. Zij framen erop los, brengen nauwelijks nog nieuwsFEITEN, des te meer duiding… Obama = leuk, Trump = een monster, Poetin = slecht, Erdogan is wel niet je dat, maar als fanatieke moslim wordt hem veel vergeven, Assad is dan weer bar slecht,…
    De westerse media beseft schijnbaar niet meer wat vrije verkiezingen betekenen, waarbij de kiezer van een soeverein land/staat mag oordelen over de voorbije regeringsperiode. Wat het geval was in de VS.
    Nu wordt ELKE beleidsdaad van Trump onder een vergrootglas bekeken en meestal categoriek afgewezen. Wel, vanaf nu wens ik dan ook ELKE beleidsdaad van Hollande, Merkel, Rutten, Gentiloni, Poetin, Rajoy, May, Li Keqiang, Shinzo Abe, Temer, Nieto, de sjeiks van Saoedi-Arabië, de VAE, enz. enz. DAG na DAG uitgeplozen te zien !

Trending

%d