De aanstelling van Donald Trump als Amerikaans president lijkt niet enkel de gevestigde rechtse politici in Europa vleugels te geven, ook andere toppolitici schuwen stilaan de grote woorden niet langer. Neem nu de Nederlandse eerste minister, Mark Rutte: “Als het jou hier niet bevalt, ga het land uit, ga weg!

maru.jpg

Uiteraard zijn we bij ReAct enorm sceptisch wanneer oude – en minder oude – krokodillen in de politiek plots harde taal beginnen te verkondigen. Dan denk je, “er is iets aan de hand...” en dat is het natuurlijk ook. Nederland trekt binnenkort naar de stembus en Geert Wilders, de politieke levensgezel van Marine Le Pen, staat met grote voorsprong op kop om Rutte – virtueel dan toch – als eerste minister op te volgen. Een inhaalmanoeuvre is dus dringen nodig, moeten ze bij de VVD van Rutte gedacht hebben.

Een paginagrote advertentie in alle Nederlandse kranten meldt de volgende boodschap van Mark Rutte: “Er is iets aan de hand met ons land. Hoe komt het dat we als land zo welvarend zijn, maar sommige mensen zich zo armzalig gedragen? Mensen die in toenemende mate de stemming in ons land aan het bepalen zijn. Die bereid zijn om alles waar we als Nederlanders zo hard voor hebben gewerkt, omver te gooien. Dat laten we toch niet gebeuren?

Dat laatste klinkt als een regelrechte – en terechte! – oorlogsverklaring aan ‘asociaal gedrag’. Rutte haalt enkele concrete voorbeelden uit en na een tijdje wordt hij wel heel concreet: “In Nederland is het namelijk normaal dat je elkaar de hand schudt en gelijk behandelt. Het is normaal dat je van hulpverleners afblijft. Dat je leraren respecteert en mensen niet sart met vlogjes.” Drie keer raden waar de man het in kwestie over heeft?!? Een ‘significant’ deel van de in Nederland verblijvende vreemdelingen krijgt er – tussen de regels door – flink van langs.

Hij gaat vlotjes door: “Het is normaal dat je werkt voor je geld en het beste uit je leven probeert te halen. […] Laten we ervoor strijden dat we ons thuis blijven voelen in ons mooie land. Laten we blijven duidelijk maken wat hier normaal is en wat niet.” Bam! Rechtsere praat kan je als politieker moeilijk uiten. Mooi zo! En dan nu daden bij de woorden. En jawel, in een vraaggesprek met het Algemeen Dagblad gaat hij nog verder: “Als het jou hier niet bevalt, ga het land uit, ga weg! Dat is toch een keuze die je hebt? Als je in een land woont waar je je zo kapot ergert aan hoe we hier met elkaar omgaan. Je hebt de keuze, ga weg! Je hoeft hier niet te zijn!

Aan heel de retoriek van Rutte willen we niets toevoegen. Als dit de geest is van de komende generatie toppolitici, dan kunnen we stilaan op onze twee oren slapen. Dan heeft de verkiezing van Trump zéker zijn zin al bewezen. Maar we blijven sceptisch en we herhalen: op 15 maart 2017 zijn het Tweede Kamerverkiezingen en dat doet wat met een mens. We zagen het in Vlaanderen en we gaan het ongetwijfeld ook zien in Nederland. Voor al deze beloftes bestaan er immers immense koelkasten. Helaas blijft de bevolking in de meeste gevallen verweesd achter. On verra!

adru

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Nederlandse eerste minister: “Staat Nederland je niet aan? Vertrek dan! Die keuze heb je.””

  1. Is het bij ons dan beter. In een interview met VTM nieuws had Gwendolyn (T)Rutten onlangs ook plots ontdekt dat er zoiets als een radicale islam bestaat. Als het op bochten van 180 graden maken aankomt, hoef je liberalen geen lessen te geven. Remember Guy Bedrogstad en zijn burgermanifesten.

  2. Als de vos de passie preekt, boer …

  3. Walgelijke verkiezingspraatjes van een onbetrouwbaar sujet. WIE trapt hier nog in, vraag je je af. Toch doen dat tienduizenden op 15 maart a.s. Dat is pas écht angstaanjagend. .

    1. Inderdaad Marlies, gewoon vulgaire verkiezingsretoriek. Het verschil is natuurlijk dat heer Rutte dat twee maanden voor de verkiezingen doet; NBA is hier al een jaar tevoren bezig! En of de kiezer zo onnozel blijft als de politiek hoopt? Dat is dus afwachten….

  4. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
    Pure linkse Verkiezingstactiek!

Trending

%d bloggers liken dit: