geertOp 15 maart 2017 vinden in Nederland de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats, na de uitslag zal vanuit deze bezetting van 150 zetels ook een regering worden gevormd. De angst voor mogelijke zetelwinsten voor de populisten zit er overal goed in, zowel in Nederland als in het buitenland. De wereldburgers zien hun mooie projecten en verdienmodellen in gevaar komen, mocht de uitslag niet positief zijn en bepaalde trajecten worden afgebroken.

Zo laten zakenbankiers uit de V.S.A. weten dat als de Europese leiders geen grip op de kiezers kunnen krijgen en ze naar populisten blijven gaan, dat dit weleens het einde van de Euro kan betekenen. Ook doet men er volgens hen verstandig aan om de onderliggende vraagstukken bespreekbaar te maken, zoals immigratie, de wetten van het land en hoeveel macht er naar Brussel gaat.

De partijen in Nederland die zorgen baren staan op behoorlijke cijfers in de peilingen, de Partij voor de Vrijheid zou rond de 29 zetels halen en de linkse Socialistische Partij rond de 15 zetels. Dit houdt in 44 zetels gezamenlijk, wat betekent dat men bijna 30 procent van de zetels zou behalen. Met daarnaast nog een enorme versnippering van het politieke landschap, met allerlei kleine en middelgrote partijen. Met name de PVV is dan in een mooie positie, want ze zou als grootste partij mogen beginnen met het zoeken naar partnerpartijen voor een mogelijke regeringscoalitie.

Maar niet alleen Nederland is een spannend geval voor de wereldburgers van allerlei pluimage. Ook de verkiezingen in Duitsland, Frankrijk, Italië en Griekenland worden met argusogen gevolgd. Hoewel Angela Merkel ondanks haar beleid nog redelijk wat keizers achter zich heeft, zien we in Frankrijk in alle peilingen dat Marine Le Pen overal op de eerste of tweede plaats geraakt.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “Nederlandse verkiezingen hoog risicogeval voor EU en Euro”

  1. Van mij mag pvv aan de top komen we worden leeg gegraait door deze k.u.t regering. Kan gewoon niet erger weg uit de Europese is het best

  2. Het cordon sanitaire (als ze dat tenminste kennen in Nederland) is daar ook in aantocht. Net zoals bij ons : doet rechts het slecht, dan worden ze uitgelachen, en in het andere geval staat het cordon al te wachten. De linkse invulling van democratie zoals we hier ook genoegzaam kennen.

  3. De overgrote meerderheid houd niet van de EU waarom?! dat hoeft niet meer gezegd te worden, alleen dit !wij worden stilaan VERNIETIGTals we dit niet tegenhouden,en onze plaats wordt ingenomen door……… !

Trending

%d