Wordt de NPD morgen verboden? REACT is erbij!

20170114_171315De politieke wereld in Duitsland kijkt deze week met spanning naar Karslruhe, waar het Duitse Grondwettelijk Hof morgen de vraag beantwoordt: wordt de Duitse nationalistische partij NPD verboden of niet?  Bij een vrijspraak krijgt de NPD nieuwe ademruimte,die door de hangende verbodsprocedure en door het inhouden van partijfinanciering erg beperkt geworden was.  Als de NPD verboden wordt zou dat het definitieve einde van Duitsland als ‘democratie’ betekenen:  alle verkozen mandaten worden dan vervallen verklaard, alle eigendommen en bezittingen in beslag genomen, en Duitsland zou afzinken naar het niveau van semi-dictators als Erdogan in Turkije.

Als morgen de uitspraak valt is REACT er als enige Vlaamse medium van op de eerste rij in de streng bewaakte zittingszaal bij.  We brengen dus morgen unieke beelden en een eerste reactie van de hoofdrolspelers van de NPD.  Gisteren waren we ook al present op een nieuwjaarsontvangst van de NPD in Saarbrucken, waar 150 aanwezigen konden vaststellen dat de partij zich hoopvol én strijdbaar toonde.

 

5 comments

  1. Fantastisch om te lezen dat Rechts Actueel onze kameraden van de NPD steunt.

    Weg met het kosher nationalisme!

  2. Ja, niet heeft west-Duitsland over genomen, maar de DDR west-Duitsland! Weg met Merkel, Landverraadster! Merkel an die Wand!

Comments are closed.