De burgemeester van Saint-Serin-sur-l’Isle, een gemeente van zo’n 3000 inwoners in het departement Gironde (regio Bordeaux) is met grote waarschijnlijkheid de oudste (en origineelste) burgemeester van Frankrijk. Marcel Berthomé – zo heet de man – is een gepensioneerde militair die al sinds 1971 de sjerp van zijn gemeente mag omgorden. De man bereikte onlangs de gezegende leeftijd van 95 jaar!

Marcel-Berthome.jpg
Marcel Berthomé, de burgemeester van de Franse gemeente Saint-Serin-sur-l’Ilse, poseert fier voor zijn fotocollectie van onder andere zijn periode bij de OAS in Algerije.

Hij is wat men een buitenbeentje placht te noemen. De burgemeester, zonder politiek etiket, vocht in 3 oorlogen: de Tweede Wereldoorlog, Indochina en Algerije. Vooral dat laatste conflict heeft de man getekend. Hij verzette zich – zoals zoveel andere Fransen – tegen de onafhankelijkheid van Algerije, en in 1962 steunde hij volop de OAS (Organisation de l’Armée Secrète) van de putschisten, de generaals Salan, Zeller, Massu en vele anderen.  Generaal Salan werd gevangengenomen en ter dood veroordeeld, maar kreeg later amnestie.

In 1962 werden in totaal 635 leden van de OAS gevangengenomen, 223 veroordeeld tot gevangenisstraffen en vijf ter dood veroordeeld, waarvan vier geëxecuteerd, Roger Degueldre, Albert Dovecar, Claude Piegts en Jean-Marie Bastien-Thiry.  Nooit eerder was een nationalistische ‘militie’ – de linkerzijde noemde het een Europese terreurbeweging – zo succesvol. Ze telde naar schatting een 10.000 clandestiene leden.

De ter dood veroordeelde generaal Salan – bevelhebber in Algerije – kreeg een speciale plek in de gemeente van Berthomé, in 2006 werd het gemeenteplein naar hem genoemd: ‘La place du Général Salan’.  Bovendien organiseert de excentrieke burgervader jaarlijks een grote herdenking ter ere van deze elitetroepen uit Algerije. Dat het politiek-correcte clubje hem dat niet in dank afneemt, is vaststaand gegeven, maar deert de burgemeester niet. Integendeel, hij werkt graag op de zenuwen van weldenkend Frankrijk.

Enkele dagen geleden kwam de kranige burgervader opnieuw in het nieuws. In moeilijke financiële tijden moeten we de tering naar de nering zetten, aldus de burgemeester. Zogezegd, zo gedaan. Hij vatte de koe bij de horens en schafte de ‘keuzemaaltijden’ in de schoolkantine af en verving ze door een ‘uniek’ middagmaal, met alles erop en eraan, varkensvlees incluis.

Het vervolg kan u al raden. Het was weer dezelfde bevolkingsgroep die zich door die maatregel geviseerd voelde. Het gekende vocabularium werd bovengehaald: de burgemeester is een racist, een xenofoob en een fascist. Een tiental ‘goede zielen’, waaronder een zeker Sonia die zich beklaagde dat haar 5-jarig zoontje geen varkensvlees lust, betoogden aan het gemeentehuis. Onze 95-jarige jongeling haalde even de schouders op en ging over tot de orde van de dag.

Proficiat, burgemeester!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “Protest tegen burgemeester die halalmaaltijden afschaft op school, zijn reactie: “Et alors?””

 1. schandalig… op zijn ouwe dag nog altijd zoo haat hebben tegen moslims

 2. hij mag hier in belgië ook burgemeester worden!!!
  Of koning !!!!

 3. hij mag hier in belgië ook burgemeester worden!!!

 4. Eindelijk iemand met gezond verstand

 5. Het is maar te hopen dat onze burgemeesters wat vroeger hun verstand gaan gebruiken.

 6. Peter Verhoeven

  Er zijn gelukkig nog een paar ouwe knarren die met twee voeten op de grond staan!

 7. VOLHOUDEN want Fort Europa is ONS continent !

Trending

%d bloggers liken dit: