De centrumrechtse burgemeester-volksvertegenwoordiger (député-maire) van het Zuid-Franse kustplaatsje, Six-Fours-Les-Plages (Var), Jean-Sébastien Vialatte (LR), neemt het niet dat er Arabisch in zijn scholen wordt onderwezen. Om de zaken duidelijk te stellen, stuurde de burgemeester vlak voor de jaarwisseling zijn ‘police municipale’ naar de bewuste school om het besluit van zijn college te betekenen.

alis.jpg

Even terug in de tijd: even na de opening van het schooljaar, in september 2016, circuleerden er op Facebook reacties van ouders die gechoqueerd waren  – gelukkig maar zouden we zeggen – dat hun kinderen in de lagere Reynierschool van Six-Fours-Les-Plages lessen Arabisch kregen voorgeschoteld. Het politiek-correcte onderwijszootje deed dat toen af met het smoesje dat “die lessen op vrijwillige basis konden gevolgd worden, uitsluitend buiten de normale lesuren”. Alsof kinderen van een lagere school zelfstandig over zo’n materie kunnen beslissen….

Het was soms toevallig – bij controle van de boekentas bijvoorbeeld – dat de ouders vaststelden dat hun kinderen die lessen Arabisch volgden. Het regende toen protesten, maar de schooldirectie loog toen over het ‘vrijwillig’ volgen van die lessen, wat door de inspecteur van het nationaal onderwijs bevestigd werd, door een negatief rapport dat hij ter zake opstelde. De lessen werden opgeschort en het bleef het even rustig in Six-Fours.  Er kwam echter terug schot in de zaak toen er plots één of andere wereldverbeteraar opdook en de prefectuur van de regio inschakelde om het gemeentelijk besluit te laten vernietigen. De klager kreeg gelijk, en de prefect van de Var vernietigde het besluit van het schepencollege, het was zogezegd in strijd met de ‘publieke vrijheden’.

De gemeente tekende uiteraard beroep aan tegen deze beslissing en ze kregen nu gelijk van de administratieve rechtbank van Toulon. Een zeer wijze beslissing van die magistraten. Niet alle rechters zijn blijkbaar even wereldvreemd als sommige exemplaren die hier in onze rechtbanken en hoven het goed weer uitmaken. Of het verhaal daarmee is afgerond, is nog maar de vraag. De zaak kan nog altijd bij een hogere rechtsinstantie, zijnde de Raad van State, aanhangig gemaakt worden.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Burgemeester en rechter beëindigen stiekeme lessen Arabisch in lagere gemeenteschool”

  1. Hier een walgelijk artikel uit Italië: Een krankzinnige familie neemt een 31 jarige afrikaan is huis. Gevolg; hun 12 jarige dochter word verkracht door de rapefugee…

    http://www.perugiatoday.it/cronaca/terni-stupro-bambina-12-anni-incinta-arresto-amico-famiglia.html

  2. Wij leven werkelijk in bizarre tijden…

  3. mireille demonie

    islam het sluipend gif ………

  4. Gelukkig is er ook nog wel eens goed nieuws ! ps. gelukkig 2017 aan ale medewerkers van React !!!

  5. TERECHTE maatregel !

Trending

%d