PVV presenteert top 3 kandidatenlijst voor landelijke verkiezingen

Algemene beschouwingen

De Nederlandse Partij voor de Vrijheid, met de politiek voorman Geert Wilders, heeft vandaag de drie kandidaten gepresenteerd die bovenaan de kandidatenlijst komen te staan. Een nieuw gezicht in deze top is Europees Parlementslid Vicky Maeijer, die als nummer 3 op de lijst verschijnt en daarmee een van de blikvangers voor de verkiezingscampagne wordt. Op 15 maart 2017 vinden in Nederland de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Geert Wilders is uiteraard zelf de lijsttrekker.

Naar de keuzes van de PVV wordt door iedereen uitgekeken en met name ook de personen die hoog en laag op de kandidatenlijst belanden. De keuze voor Vicky Maeijer, een jurist uit Krimpen aan den IJssel, is niet heel verwonderlijk. Ze heeft voor de partij en in het Europees Parlement een uitstekende staat van dienst. Het betekent wel dat de nummer 3 uit 2012 Martin Bosma zeker een plek zal dalen.

Naast Geert Wilders staat wederom als nummer 2 het Kamerlid Fleur Agema op de kandidatenlijst. Ze houdt zich momenteel bezig met vraagstukken van zorg en welzijn en vooral over de verslechterende zorg van Nederlandse ouderen. Ze heeft dan ook in haar portefeuille de onderwerpen, volksgezondheid, welzijn en sport zitten.

De Partij voor de Vrijheid staat momenteel fier bovenaan in de peilingen en lijkt op een grote verkiezingsoverwinning af te stevenen. Er wordt dus met veel verwachting uitgekeken naar welke kandidaten men voor de partij heeft gestrikt. De mogelijkheid bestaat immers dat er tussen de 30 en 35 Kamerzetels gevuld worden en dat betekent dan ook een hoop nieuwe gezichten. De rest van de kandidatenlijst wordt op een later moment gepresenteerd.