Op nieuwjaarsdag, zeer vroeg in de morgen, werd een bomaanslag gepleegd op boekhandel ‘il Bargello’ in het Italiaanse Firenze.  Daarbij raakte een ontmijner van de plaatselijke politie ernstig gewond.  De boekhandel, die zich in de buurt van oud historische stad bevindt, werd voor de derde maal op één jaar het mikpunt van bomaanslagen.

bgb1.jpg

Boekhandel il Bargello’ (genoemd naar het Museum Bargello in de buurt) is een uitgesproken nationalistische boekhandel in Firenze en nauw verbonden met de sociale beweging CasaPound. Volgens Gianluca Iannone, de charismatische leider van CasaPound, is hier dan ook duidelijk sprake van een aanslag met politiek-ideologische motieven.

bgb2.jpg

Zowel CasaPound als de politiediensten menen dat de daders in anarchistische- en extreemlinkse hoek dienen gezocht te worden. De Italiaanse extreem-linkerzijde staat immers bekend voor haar gewelddadige acties.  Volgens Iannone werd de bom, met tijdklok, zodanig geplaatst dat ze wel veel schade moest aanrichten, zowel materieel als lichamelijk. Het mag een wonder heten dat er niet meer slachtoffers vielen in dit druk bezochte deel van de Toscaanse hoofdstad.

bgb5.png

CasaPound eist nu van de overheid dat ze de nodige stappen zullen ondernemen om daar een einde aan te stellen. “Wij willen verder onze democratische boodschap uitdragen, zonder steeds op onze hoede te moeten zijn voor bomaanslagen,” zo voegde Iannone er aan toe. Extreemlinks en geweld lijken wel een Siamese tweeling. De Italiaanse nieuwswebstek ‘Il Primato Nazionale’, wijdde een artikel aan de aanslag met de titel:  ‘Extreem-links en bommen: een lange liefde’.

bgb6.png

Simone di Stefano, ondervoorzitter van CasaPound en oud-kandidaat voor het burgemeesterschap van Rome, verklaarde het volgende: “Het ogenblik is aangebroken dat alle partijen zich solidair tonen met CasaPound en deze aanslag sterk afkeuren. Dat geldt zeker voor de Partito Democratico van Matteo Renzi,” aldus di Stefano. Le Bargello is inmiddels terug opengegaan. De uitbaters en de verantwoordelijken van CasaPound weigeren immers te buigen voor de intimidaties en het geweld van extreemlinks.

bgb4.png

bgb3.jpg

Wie de boekhandel een hart onder de riem wil steken, kan terecht op hun Facebookpagina: klik hier.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: