ReAct veroordeelt verwensingen na dood Turk bij aanslag, maar UNIA en Co zijn inconsequent

Grote consternatie op de sociale media: er duiken nogal wat ‘haatberichten’ op na de dood van Kerim Akyil, de 23-jarige Turk die in Houthalen woonde en die werd doodgeschoten tijdens de aanslag op een nachtclub in Istanbul. UNIA, het voormalige Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding kan de klachtenregen amper aan, zo lijkt het wel. Van selectieve verontwaardiging gesproken!

tdit.jpg

Uiteraard veroordelen ook wij de berichten op de sociale media die het overlijden van een onschuldige man toejuichen. Er is geen enkele context te vinden waarin deze berichten te plaatsen zijn of die kan pleiten voor verzachtende omstandigheden. Maar bij ReAct zien we wel verder dan de politiek-correcte neuzen. Er klopt met andere woorden iets niet met deze geheel terechte verontwaardigingen.

Want UNIA wil nu dat de haatberichten van Facebook snel verdwijnen. Het verwijst daarbij naar het charter dat Facebook in mei zelf in het leven riep om binnen de 24 uur dit soort berichten te verwijderen. Maar wat heeft UNIA gedaan toen op 9 januari 2015 een reeks euforische berichten verschenen op Facebook na de aanslagen in Parijs (klik hier)? Niets, nada, niente! Ook toen naar aanleiding van de presidentsverkiezingen in Amerika twee jonge meisjes openbaar Trump een kogel toewensten (lees hier), trad UNIA niet op. En zo zijn er helaas voorbeelden legio.

Dus ja, wij betreuren eveneens de verwensingen aan het adres van de in Vlaanderen verblijvende Turken én dito moslims, maar de consequentie doet ons evengoed alle verwensingen en doodsbedreigingen betreuren die in het verleden, heden en toekomst geuit worden aan het adres van eender wie. En dat zou UNIA beter ook doen, want door steeds opnieuw eenzijdig de Vlamingen te viseren en verwensingen van vreemdelingen en progressievelingen aan ‘ons’ adres te negeren, bereikt men enkel maar het omgekeerde effect. En dan maar verschieten wanneer rechtse partijen aan aanhang winnen…

Wat trouwens te denken van onderstaande reacties van Turken, Marokkanen en andere vreemdelingen na de aanslag in Istanbul?

c5c4c2c3c1

7 comments

  1. De politiek-correcte ontaarde TWEEZAKKERIJ van UNIA is stuitend ! Bezoek hun webstek en plaats onder “ZOEKEN” eens ;”autochtonofoob racisme/discriminatie” of “christofobie”…. ZERO meldingen. MAAR vul eens in : “antisemietisme” of “islamofofobie”, dan krijgt u een tsunami aan vermeldingen. GE WEET GIJ HET DAN AL WEL ZEKER !

  2. Goed nagegaan rechtsactueel. Goeie tekst en analyse!
    Unia is te eenzijdig bezig en zou beter van naam veranderen, bv ‘positief discriminatiebureau van allochtonen’ of ‘exclusief allochtonen verdedigingsbureau” . Door de foute allochtonen te ontzien zal Unia nooit tot ‘een unie’ komen en slaat zij haar eigen ruiten in ! Van onrechtvaardigheid gesproken.

  3. En naar ik toevallig hoorde in het “nieuws” heeft Jan Hesp ook al zijn onvermijdelijke duit in het zakje gedaan. Misschien brengt het nog wat stemmenop ?!

  4. Hallo UNIA !!!!!!!!!!!!!!mogen wij nu ook bij deze haatberichten enige duiding horen !!!!!!!!!!waar blijven de verontwaardigde reacties ?????????????of hoe zit het nu echt ??????? wat wordt er met de 8miljoen belastingsgeld gedaan om dat soort haatberichten te beboeten en te vervolgen ?????????blijft dit gewoon eenrichtingsverkeer

Comments are closed.