cover_magazin_2017_01_web_850px-426x600Op het internet is de uitgeschreven nieuwjaarstoespraak van de Duitse Bondskanselier Angela Merkel verschenen. Het is een terugblik op het jaar 2016 en een vooruitblik naar 2017. Het verhaal valt dit jaar op door een verzameling van lege woorden en de inmiddels bekende zienswijze dat het bestuur van Duitsland met gebeurtenissen van doen heeft die men enkel wat bij kan sturen. Men zou deze toespraak als een aardig promotieverhaal kunnen betitelen, of het oprecht een verzameling van halve en hele leugens noemen, met als doel het beleid van een zielloze bureaucraat goed te praten.

De Bondskanselier schampert vanuit haar regeringszetel over het jaar 2016 dat vol met zware beproevingen zat voor de Duitsers. Volgens haar is de zwaarste lakmoesproef over het jaar het islamitisch terrorisme, dat Duitse burgers al vele jaren in het vizier zou hebben. Ze is niet vergeten dat er enkele aanslagen in het jaar voorbij zijn gekomen, Würzburg, Ansbach en deze op de kerstmarkt van Berlijn. Om zich vervolgens als onnozele burger voor te doen en te spreken over mensen die voor hulp kwamen en dat het zo vervelend is dat enkele onder hen zulke daden verrichten.

Zo leest het in Merkels nieuwspraak;

…En stevig vastberaden in de wereld van de haat van de terroristen die zich verzetten tegen onze medemenselijkheid, onderlinge samenhang en kracht. Terwijl wij ons leven en onze arbeid vervolgen, zeggen wij tegen de terroristen: Jullie zijn moordenaars vol met haat, maar hoe wij leven en willen leven, daarover beslissen jullie niet. Wij zijn vrij, medemenselijk en open.

Verder staat het verhaal bol van gekunstelde zinnen met prachtige woorden, die in werkelijkheid niet zoveel betekenis hebben. Zoals het met zelfvertrouwen een open zicht naar de wereld hebben. Over kritiek op bepaalde ontwikkelingen, die gegeven moeten kunnen worden, maar wel kritiek die vredig en met respect voor individuele mensen is. Én in het zicht van compromissen en oplossingen zonder mensen uit te sluiten.

Uit het verhaal blijkt verder dat bij de nationale verkiezingen in 2017 voor de bondsdag, de kamer van de Duitse volksvertegenwoordigers, Bondskanselier Angela Merkel ook een rol gaat spelen. Ze heeft het dan over een hartstochtelijk politieke debat, met ongetwijfeld zichzelf daarin als de politiek leider van de christendemocraten. Volgens haar moet dat zijn als democraat, want het is een eer om dat te zijn en mensen te dienen. Wie de mensen zijn die de Bondskanselier zegt te dienen? Ik vermoed zelf dat deze mensen helemaal niet in Duitsland woonachtig zijn.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Angela Merkel: “Terroristen hebben ook de Duitsers al vele jaren in het vizier.””

  1. Frederik Van der Linden

    Pek en veren zijn haar deel !

  2. De Duitsers zijn Big Sister is watching you, meer dan zat! Tijd voor een frisse wind daar en in heel Europa!

Trending

%d