Gevangenen feesten met luxemaaltijd, onze militairen op wacht daarentegen…

Voor wie denkt dat militairen hoger op de maatschappelijke ladder staan dan gevangenen, vergeet dat we in België leven. Eerder werd al duidelijk dat verschillende wachtposten voor onze soldaten tijdens hun beveiligingsopdrachten in onze steden op zijn zachtst uitgedrukt ‘slecht’ gekozen waren. Met de feestdagen bereikte ons ander bedenkelijk nieuws over de ‘feest’maaltijden die de militairen kregen van Vadertje Staat.

hkmen.jpg
‘Bescheiden’ maaltijd voor de gevangenen in ons land. Hert, struisvogel of zalm. Het kan niet op! Als toemaatje kon ook voor rivierkreeft gekozen worden…

Militairen zijn natuurlijk wel wat gewoon en het is ook niet zo dat ze voor Kerstmis een betonkoek en een warme tas flauwe soep voorgeschoteld kregen, maar de onderstaande foto toont ons niet meteen een maaltijd waar je in feeststemming van komt.

smken.jpg
‘Feest’maal voor de militairen op wacht tijdens de feestdagen.

Het zou allemaal niet zo erg zijn, mochten we niet gelezen hebben wat de gevangenen in de Belgische cellen te eten krijgen met de feestdagen. Het uitschot dat weggeplukt werd van de straat krijgt immers de keuze uit struisvogel, hert of zalm. Als surplus kunnen ze ook kiezen voor rivierkreeft of extra zuurkool. De gevangene die dit wil moet er wel respectievelijk 4,06 euro per 150 gram en 0,82 euro per 500 gram voor ophoesten.

Men kan zich serieus de vraag beginnen stellen waarvoor onze militairen overuren klopten de afgelopen maanden. Onze jongens verdienen alle respect voor datgene wat ze doen en een miezerig bordje met Kerst en Nieuwjaar is naar onze bescheiden mening ondermaats en getuigt van misprijzen en allesbehalve van respect.

7 comments

  1. Als militaire kok neem ik hier belediging aan. Ik heb mijn kloten staan afdraaien om de mannen een deftige maaltijd te geven en NEE ik word door niet zo voor betaald als die mannen ik word de uren die ik doe uitbetaald en NIETS meer. Voor sommige is niets goed. De mannen hebben van mij beter dan dit gekregen en ze waren er nog tevreden over ook.

    1. Dit is dan ook een maaltijd die op het terrein geleverd is en die niet in de kazerne zelf opgegeven is. De volgende dag, op 25 december,hebben deze mannen een volwaardige kerstmaaltijd gekregen.

  2. @ Jean-Marie: Inderdaad; het zijn niet alleen onze militairen, maar ook onze bejaarden die een trap in het gezicht krijgen als beloning.

    Het huidige systeem is door en door rot.

  3. Maar waarom staat er in de gevangenis eigenlijk geen varkensvlees op het menu?

  4. Ik was altijd tevreden om juist voor de middag een levering te doen in de gevangenis te Brugge, waar er altijd een uitstekende dagschotel of een biefstuk-friet kon aangekocht worden voor een prijsje. Als men de menukaart voor een week bekeek, kon geen enkele bejaardenhome er een punt aan zuigen. Maar de bejaarden worden dan ook gestraft voor het betalen van belastingen gedurende hun leven.

Comments are closed.