Verdachte aanslag Berlijn legde 1000 km af zonder controle, wat met onze veiligheid?

De man die hoogstwaarschijnlijk de dader is van de aanslag op een Kerstmarkt in Berlijn is doodgeschoten in de nabije omgeving van Milaan. Mooi. maar daarbij stellen we ons enkele vragen natuurlijk, want dit feit toont enkele zaken aan die angstaanjagend zijn.

abmn.jpg
Een onderzoeker doet de eerste vaststellingen na de aanslag in Berlijn. Pas de dag nadien volgt een echt sporenonderzoek. De dader is ondertussen al lang gevlucht.

Even de feiten kort op een rijtje. Op 19 december december rijdt een vrachtwagen tegen hoge snelheid in op een grote Kerstmarkt in Berlijn. Er vallen 12 doden en heel wat gewonden. De dader weet te vluchten en laat in de vrachtwagen de gekidnapte en doodgeschoten Poolse chauffeur achter.

Het Duitse gerecht arresteert iemand, een vluchteling, maar wacht tot de dag erop om dan pas een sporenonderzoek uit te voeren in de vrachtwagen. De gearresteerde vluchteling wordt daarna vrijgelaten wegens gebrek aan bewijzen, om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Identiteitspapieren van de vermoedelijke dader worden gevonden tijdens het uitgestelde sporenonderzoek. Ondertussen is men bijna 12 uur later.

De Tunesiër naar wie men op zoek is blijkt gevolgd te worden door het gerecht… wegens vermoedens van terroristische banden en na zelf te hebben aangegeven dat hij zelfmoordterrorist wil worden. Telefoontaps zouden dit bewijzen. Een moskee wordt met veel show binnengevallen en de inval wordt breed uitgesmeerd in de media. Niemand kijkt de andere richting uit.

En vanmorgen wordt bij een routinecontrole, op puur geluk dus, de vermoedelijk terrorist aangetroffen, roept hij ‘Allahu Akbar’, wil hij een wapen pakken en wordt hij doodgeschoten door de moedige politieagenten, waarvan er één door het vuurgevecht gewond geraakt aan de schouder.

Ergo.

  • Waarom wachtte men bijna 10 uur om een sporenonderzoek uit te voeren in de vrachtwagen?
  • Waarom lagen de identiteitspapieren van de vermoedelijke dader nog in de vrachtwagen?
  • Waar is de eerste gearresteerde? Wordt hij nog gezocht?
  • Hoe kan het dat iemand die gezocht werd door het Duitse gerecht zonder problemen Duitsland kon verlaten?
  • En hoe kan het dat hij al enkele andere staatsgrenzen kon oversteken zonder gepakt te worden?

Op de eerste vragen kunnen we geen antwoord geven, maar de laatste twee vragen zijn waarschijnlijk simpel: het wachten op het sporenonderzoek duurde ongeveer 10 uur. Op 10 uur ben je met de wagen in … Milaan. Dit zaakje stinkt en kraakt langs alle kanten. Er gebeuren zaken waar wij niet van op de hoogte zijn en nooit zullen zijn. En dan verschieten de EU-leiders ervan dat de mensen, het Volk, geen vertrouwen meer hebben in de huidige politieke kaste… Wereldvreemd!

6 comments

  1. Eens temeer wordt onweerlegbaar aangetoond waarom GRNZEN DICHT moeten, anders zijn het immers geen “Grenzen” maar “Aankomst-lijnen” voor één andere koers.

  2. Ik merk vaak dat jullie mijn reactiesbniet plaatsen, zijn jullie tegen vrijheid van meningsuiting en een zionistische kliek?

  3. Het is duidelijk dat hij, met hulp, naar België of Frankrijk werd overgebracht en via het spoor naar Milaan heeft gereisd. Eigenaardig genoeg deed de politie controle op de mensen die uit West Europa, Italië binnenkwamen. Georganiseerd interpol scenario ??

  4. Die verdachte Pakistaan werd gevolgd door een getuige en kon zo door de politie worden opgepakt maar achteraf zou hij met de aanslag niets te maken hebben gehad, dat het zaakje stinkt is overduidelijk.

Comments are closed.