Islamterreur op kerstmarkt Berlijn: 12 doden, talloze gewonden

20161220_berlin_rvGisterenavond is een donkere vrachtwagen in het Duitse Berlijn op de kerstmarkt ingereden. Deze werd op de Breitscheidplatz naast Gedächtniskirche in het centrum van de stad gehouden. Er zijn tenminste 12 doden gevallen en daarnaast nog zeker 45 gewonden. De Duitse Minister van Binnenlandse zaken heeft laten weten dat het om een aanslag gaat, wat dus betekent een nieuwe islamitische moordpartij op Europese bodem. Er is inmiddels een vluchteling uit Pakistan vastgenomen, die wordt verdacht een rol te hebben gespeeld in de aanslag.

Tot zover is bekend dat een Poolse bestuurder van de vrachtwagen is doodgeschoten, waarna er met deze vrachtwagen dwars door de blokkades en op de menigte van de Kerstmarkt is ingereden. Dat kan volgens kenners enkel wijzen op een doelbewuste, islamitische aanslag. Onduidelijk is nog of we van doen hebben met één dader of dat er meerdere mensen bij betrokken zijn. De Duitse Bondskanselier Angela Merkel spreekt van een ‘’gruwelijke daad’.

Vicevoorzitter van de Duitse politieke partij Alternative für Deutschland Alexander Gauland heeft via de sociale media direct de gebeurtenis geduid en ook de schuldige aangewezen. Volgens de volksvertegenwoordiger ‘Staat het terrorisme in Berlijn niet op zichzelf en in directe samenhang met de asielpolitiek van Angela Merkel.’

ReAct medewerker Rob Verreycken is ook in Berlijn en meldt het volgende;

5 comments

  1. Gelezen op HLN: “Tunesie bemoeilijkte de procedure om de terrorist terug te nemen”, dat betekent dus dat Tunesie mede verantwoordelijk is voor de aanslag! Sanctie’s?

  2. Er is slechts één schuldige; en dit Angela Merkel. Het verdoezelen van de islamitische aanslag en de vrijlating van de Afghaanse verdachte, duidt opnieuw aan dat Duitsland schrik heeft en haar broek afsteekt voor de godsdienst van de wrede. De vroegere Lone wolf theorieën blijken sinds jaren achterhaald en onwaar bewezen.
    Slechts één antwoord ; val van de regering in Duitsland en ontslag van Junker in de EU.

  3. Dit was te verwachten, met die is strijders die Merkel als vluchtelingen binnenhaald! Tijd voor een een andere regering die de grenzen dichtgooit!

Comments are closed.