sigarenhandelIn de zuidelijke stad Lavaur (vlakbij Toulouse) is een Franse middenstander tot 10 jaar gevangenis veroordeeld voor het neerschieten van een inbreker in 2009. Het hof van Haut Garonne legde een hogere straf op, de man had eerder 7 jaar gekregen, maar er is tegen dit vonnis in beroep gegaan en met dit als resultaat. De middenstander die een sigarenzaak uitbaat beriep zich in het proces op het recht op zelfverdediging.

Volgens de rechter zijn er grenzen aan het recht op zelfverdediging. De politie had de man geadviseerd zijn zaak beter te beveiligen, door middel van extra licht, sloten of versterkte ramen, na een eerdere poging tot inbraak. In plaats hiervan had hij een systeem in zijn zaak aangebracht dat waarschuwt bij binnentreders, dat vervolgens op de bewuste nacht dan ook geluid liet horen toen er mensen binnenkwamen.

Tijdens deze nacht waren er twee jongvolwassen manen op rooftocht in de zaak binnengevallen waarboven de eigenaar en zijn gezin woonachtig zijn. De zaakvoerder hoorde geluid, ging met zijn jachtgeweer de trap af naar beneden en loste gericht twee schoten, een schot op elk van de daders. Één van hen stond achter de toonbank en werd direct dodelijk in zijn buik getroffen, de andere dader wist zonder kleerscheuren uit de zaak te ontsnappen.

Op de sociale media ontstond de nodig ophef vanwege de hoogte van de gevangenisstraf van 10 jaar. Veel mensen vinden dit excessief gezien andere criminele daden vaak veel lager worden bestraft. Daarbij was er begrip voor deze man en zijn verdediging van huis en gezin. De lokale vereniging van sigarenzaken liet weten de uitspraak van de rechter schandalig te vinden.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Frankrijk: 10 jaar gevangenisstraf voor neerschieten inbreker”

  1. blijkbaar zijn de gerechtelijke elites in heel Europa wereldvreemd,wij de autochtonen worden vermoord,verkracht,geslagen,beroofd,uitgemaakt,beledigd,enz…de daders meestal van vreemde origine worden als ze al gevat worden met fluwelen handschoentjes voor de rechter gebracht om dan een belachelijke straf of zelfs vrijspraak te krijgen,maar als wij het durven ons te verdedigen,worden we onmiddellijk van ons bed gelicht en met zware straffen beloond.

  2. In België is er een snotneus zonder rijbewijs die een meisje van 12 opzettelijk van de baan wegmaait. Krijgt zelfs nog geen 5 jaar gevangenisstraf. Gaat hier tegen in beroep ! Dat zo iets mogelijk is smeekt om wraak.

  3. Misdadigers worden beloond en beschermd.
    Slachtoffers worden vervolgd en krijgen een trap in het gezicht.

Trending

%d