national-actionDeze week heeft Amber Rudd, de minister van Binnenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk, besloten om wederom een aantal organisaties te verbieden. Naast islamitische en Noord-Ierse organisaties, die daadwerkelijk geweld gebruiken, komt de brits-nationalistische actiegroep National Action ook op de terrorismelijst. Deze groep wordt verboden en dat ingaande deze vrijdag, het wordt dan strafbaar voor eenieder zich als lid van deze organisatie uit te geven.

Onder de Terrorism Act 2000 kan de minister van Binnenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk elke organisatie verbieden waarvan ze overtuigd is dat deze ‘betrokken bij terrorisme is’. De minister had eerder al verklaard dat ze alle vormen van extremisme zou gaan bestrijden, waaronder ook rechtse groepen met ‘slechte’ denkbeelden.

Minister Rudd liet in het Parlement weten dat National Action wordt verboden omdat;

“NA een racistische, antisemitische en homofobe organisatie is, welke haat zaait en geweld verheerlijkt en daarbij een vuige ideologie promoot”

De nog relatief jonge organisatie National Action liet de afgelopen jaren van zich horen door demonstraties te organiseren, zelfklevers te plakken en allerlei teksten te verspreiden. Haar propaganda valt op door de scherpe teksten en gebruik van controversiële symbolen. Bij de demonstraties kwam ze met regelmaat in botsing met links-extremistische tegenstanders, waarbij de politie vaak moest optreden.

Van enig geweld uit de organisatie was geen sprake. Desondanks wordt lidmaatschap van de groep vanaf deze vrijdag een criminele daad. Het is de eerste keer dat een rechtse organisatie wordt verboden onder de terrorismewetgeving.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Verenigd Koninkrijk verbiedt ook rechtse organisatie onder terrorismewet”

 1. National Aktion in volle actie. Bekijk de uitstekende video kameraden.

 2. jean marie TYTECA

  Verander gewoon van naam en laat uw nieuwe naam u toe tot het verkrijgen van subsidies van de EU. De linksen hebben genoeg voorbeelden gegeven.

 3. Precies daarom is Anonymous ontstaan een ideologische gedachte kan men niet verbieden.
  Dus geen logo’s dragen en gewoon doorgaan .
  Dit is dus exact hetzelfde als men hier ook met de Hells Angels geprobeert heeft .
  Gaan ze hiermee door dan krijg je straks weer belfast Ira tafrelen precies wat ze willen dat overheids tuig

Trending

%d bloggers liken dit: