20161120_121845In Madrid, Spanje, werd afgelopen weekeinde de moord in 1936 op José Antonio Primo de Rivera herdacht. Dat was de stichter en leider van de ‘Falange’, de Spaanse nationaal-socialistische beweging in die tijd; hij werd vermoord door de communisten. Later zou Generaal Franco de fakkel overnemen, de communisten verslaan en Spanje nog decennia lang leiden. De herdenkingen worden georganiseerd door de hedendaagse ‘falangisten’. Opgelet, wij van RechtsActueel zijn niet ‘nazistisch’ of ‘fascistisch’, maar wij tonen natuurlijk wel de beelden van de herdenking zoals ze ginds plaatsvindt. U verwacht toch geen censuur van ons?

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

12 reacties op “Herdenking moord op Primo de Rivera in Madrid”

 1. Ik snap niet waarom hier persé aandacht aan besteed moet worden. Wij zijn noch Spanjaarden, noch Falangisten, en sowieso is dit enkel relevant voor geschiedkundigen. Valt er bij ons soms niet genoeg nieuws te rapen? Voor alle duidelijkheid: ik ben zelf 100% overtuigd Vlaams-Nationalist, maar ik distancieer me bij deze nadrukkelijk van nazisme of fascisme of wat dan ook. Wie vandaag de dag nog altijd gelooft in Herren- en Unterrassen, joodse samenzweringstheorieën of andere Blut-und-Bodenonzin is trouwens niet goed bij zijn hoofd.

  Om die reden sta ik ook achter Van Grieken en Annemans. Voor alle duidelijkheid, dit zeg ik met het grootste respect voor Dewinter, niks dan achting voor wat die man voor Vlaanderen bereikt heeft, maar wat de Gouden Dageraad betreft heeft hij een kemel van formaat geschoten. Als je wilt dat er binnenkort nog drie man en een paardekop op het Vlaams Belang stemt moet je vooral zo verder doen. Hier zit niemand op te wachten.

  1. Samenzweringstheorieën…

   U leeft in een fantasiewereld. Nog nooit onderzoek gedaan of zelf nagedacht nietwaar?

   Er zijn bergen materiaal beschikbaar waar die “Samenzweringstheorieën” tot in de puntjes worden uitgelegd. Inclusief citaten, video’s en audio waar “ze” zelf toegeven wat hun ware doel is.

   Hier is een leuke video van Barbara Lerner Spector (40 seconden):

   https://www.youtube.com/watch?v=8ERmOpZrKtw

   Zoek maar eens op wat het Coudenhove Kalergi genocide plan is…
   Zoek maar eens op wat de Frankfurter School van plan was…

   Er is zoveel materiaal beschikbaar dat ik ernstig twijfel aan uw mentale toestand.

   1. Met mijn mentale toestand is alles in orde, maar toch bedankt voor uw bezorgdheid. Met Joodse samenzweringstheorieën bedoelde ik vooral de Protocollen van de Wijzen van Zion en dergelijke, waardoor oom snorremans zich liet inspireren. Uiteraard verwerp ik het utopisch multiculturalisme en marxisme van Coudenhove Kalergi en de Frankfurter School, maar mijn punt is juist dat ik geen vooroorlogse museumdictators nodig heb om dat te beseffen. Gouden Dageraad en die Falangisten mogen wat mij betreft zeggen wat ze willen, vrijheid van menigsuiting is heilig voor mij, maar daarom hoeven wij Vlamingen er nog niet mee in bed te kruipen. Integendeel, zoiets schrikt kiezers af, en dat kunnen we op een moment dat radicaal-rechts in Vlaanderen sterk in het defensief zit juist missen als kiespijn. De Vlaamse Beweging heeft zichzelf al genoeg in de voet geschoten.

    1. Maar de Protocollen van Zion (100+ jaar oud) zijn bijna krak hetzelfde als wat de Frankfurter School enkele jaren later predikte. Alles wat daar in staat is ondertussen realiteit geworden. Als de Protocollen vals zijn; dan zijn ze wat mij betreft geschreven door een helderziende.

     En waarom een zwak VB als we al een extreem zwakke nva hebben? Ik denk dat we best wat radicaler mogen zijn. Die bange kiezers zitten toch al te bibberen bij de nva, terwijl de echte Vlaamse Nationalisten verlangen naar iets zwaarder.

     In ieder geval goed om te horen dat het uw mentale toestand nog in orde is. ;)

     1. Het is maar wat u onder “sterk” en “zwak” verstaat. Betekent extremer automatisch sterker? Laat ons het einddoel aub niet uit het oog verliezen: politieke partijen willen hun doelstellingen verwezenlijkt zien. Dat kan via regeringsdeelname, dat kan ook als zweeppartij, maar hoe dan ook moet je er kiezers voor overtuigen. Voor Vlaams Belang komt het er op neer dat ze zich rechtser en radicaler moeten profileren dan N-VA, maar ook niet zo rechts dat het kiezers afschrikt. Dat is niet altijd een gemakkelijke oefening, maar Van Grieken leek er tot nu toe wel in te slagen, gezien de voorzichtige heropleving in de opiniepeilingen. Het zou jammer zijn om als we dit krediet weer verspelen door ondoordachte acties van Partijleden. Want hoe je het ook draait of keert, de Vlaamse kiezer moet niets weten van het gedachtegoed van Falangisten en andere Gouden Dageraden, en daar geef ik hen trouwens geen ongelijk in. Het enige wat je ermee bereikt is dat je kiezers die twijfelen tussen VB en N-VA terug in de armen van De Wever duwt.

      Wat de Frankfurter Schule betreft: absoluut een zootje geschifte oikofoben, maar voor mij is er meer nodig om van een samenzwering te spreken. Welk belang hebben Joden er trouwens bij dat Europa verder islamiseert? Als morgen Europa valt dan valt Israel de dag erna, en dat zullen ze in Jerusalem en Tel Avif ook wel beseffen.

  2. Wij hebben in onze toekomstige Vlaanderen Vrijstaat een “PLATINA Dageraad” nodig !

 2. José Antonio was falangist. Géén nationaalsocialist zoals toen in Duitsland, want daar had hij een enorme afkeer van. Dat Franco zijn werk afmaakte betwijfel ik ook, want Franco liet zijn opvolger Manuel Hedilla arresteren en opsluiten. Franco voerde wel véél sociale maatregelen in, want José Antonio was zéér geliefd toen. In de officiële gebouwen, scholen etc…. hing naast de foto van het staatshoofd Franco steeds de foto van José Antonio. Hij werd begraven in de crypte van de vallei der gevallenen. Bij de dood van Franco werd deze ernaast gelegd. (Franco stierf niet toevallig op 20 november, de datum van de fusillade van José Antonio. Welingelichte bronnen lieten later weten dat Franco al een tijdje dood was, maar omwille van politieke redenen men zijn dood liet samenvallen met die van José. Een “mirakel”. Nadien werd de Koning weer ingesteld, wat tégen de principes van José Antonio was die een Republiek wilde.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Manuel_Hedilla

 3. En de situatie met van grieken en annemans is walgelijk. Die 2 kunnen evengoed oprotten richting de nieuwe verraders alliantie.

  Hoog tijd voor een echte nationalistische partij in Vlaanderen. Als Filip De Winter en Anke Van Dermeersch het VB niet kunnen hervormen dan moeten zij een nieuwe partij oprichten. Een radicale partij.

  Het heeft geen enkele zin om het VB in leven te laten als het niets meer is als een tweede nva.

 4. Het is niet Nazi maar “Nationaal Socialistisch”.

  Ik ben, voor legale redenen, een Sociale Nationalist. ;)

 5. jean marie TYTECA

  Waarom kan een mens zijn eigen gedachtegoed openlijk niet verdedigen, zonder daarbij te moeten vermelden “ik ben geen nazi, ik ben geen fascist, ik ben geen racist, ik stem niet voor het Vlaams Belang, ik ben niet tegen de joden, ik ben niet tegen de criminele vreemdelingen, ik ben niet tegen de illegalen” ? Het EVRM geeft wel duidelijk aan dat er een vrijheid is van meningsuiting is en dat deze door de MSM , de politieke partijen en hun instellingen duidelijk met de voeten wordt getreden. Het EVRM die wettelijk gezien alle nationale wetgeving betreffende deze rechten overschrijdt wordt door de meeste politiek benoemde magistraten in hun onkunde vaak niet toegepast in hun arresten. Een eventueel beroep kan evenwel vele jaren duren en is zeer duur. Werner, als zelfs Van Grieken en Annemans hun broek laten zakken voor die linkse meute, is het tijd om opnieuw een Nationaal Front te laten opkomen.

 6. Ik vraag me wel af waarom er steeds die ontkenning van fascistisch of nazistisch bij moet?

Trending

%d bloggers liken dit: