Zwarte Piet vorig jaar al verbannen in Antwerpen en nu in heel Vlaanderen in gevaar

Zwarte Piet, Witte Piet, … de idiotie bereikte na een vertraging van enkele jaren en een klein opstootje vorig jaar, helaas ook Vlaanderen de afgelopen week. In Nederland heeft deze discussie het land volledig gepolariseerd en dat willen een aantal onruststokers nu ook in Vlaanderen proberen. Wat een kinderfeest is, was en moet blijven, wordt misbruikt en verkracht door enkele zwaar verzuurde individuen.

sp.png
De ‘veegpiet’ als anti-racistisch alternatief voor de Zwarte Piet. Neen dank u!

Enkele gekende feiten op een rijtje:

VZW deBuren, enkele ondernemingen, scholennetten en de Gezinsbond vonden het nodig om een Pietenpact te ondertekenen waar niemand in Vlaanderen om gevraagd heeft. De Bond en Dreamland (Colruyt-groep) hebben al toegegeven het pact te snel en zonder de impact ervan te kennen te hebben ondertekend. Tegelijkertijd trekken ze zich vanzelfsprekend niet terug. Een  doekje tegen het bloeden met andere woorden. De eerste die overigens vorig jaar al begon te janken over het ‘racistische’ beeld dat Zwarte Piet zou oproepen is Abou Jahjah, de beroepsagitator van dienst. De geloofwaardigheid is dan ook erg klein. Volgens diverse peilingen zouden ruim 95% van de Vlamingen Zwarte Piet in de huidige hoedanigheid willen behouden.

Enkele minder gekende feiten op een rijtje:

Het minderhedenforum van Zeurpiet Wouter Van Bellingen dat het Pietenpact zelfs te zwak vindt is een gesubsidieerd clubje. Jawel, via uw Vlaamse belastingen wordt jaarlijks standaard 710.076 euro aan dit clubje gegeven. Daarbovenop geeft Vlaanderen nog eens 1,5 miljoen euro aan deze heren en dames voor het ‘Integratiepact’. Daarnaast ontvangt deze anti-Zwarte Pietclub 1,25 miljoen euro uit ‘diverse bronnen’. Een goede 3 miljoen in totaal dus om haat tegen de Vlamingen te propageren.

Wie denkt dat de veegpiet een nieuw fenomeen is dat dit jaar her en der zal opduiken, is eraan voor de moeite. Vorig jaar kwam de Sint immers aan in Antwerpen met … veegpieten. Bart De Wever was zo leep om in alle stilte en zonder debat Zwarte Piet te verbannen in Antwerpen in 2015. Niemand die daar over berichtte, niemand die daar nu gewag van maakt. Nochtans wijzen verschillende N-VA-burgemeesters het Pietenpact nu resoluut af. Het is een gekende strategie geworden: de ene N-VA’er paait het ene (politiek correcte) deel van de bevolking, terwijl een andere N-VA’er de (politiek incorrecte) rest van de bevolking stroop om de mond smeert.

Hopelijk luisteren de onruststokers van vzw de Buren naar de overgrote meerderheid van de bevolking en laten ze hun plannen voor wat ze zijn. Vlaanderen heeft geen nood aan polariserende debatten en discussies over tradities die al eeuwen meegaan en nog nooit problemen hebben veroorzaakt.

7 comments

 1. Piet laten bescherm als cultureel erfgoed de V.N Zoals in Iran met Hadji -Firoez en Amoo Nooz

 2. Wij willen geen met Javel afgebleekte “Albino Piet” maar een ECHTE “Zwarte Piet”, de trouwe negerknecht en rechterhand van Sinterklaas, die NIET “zwart is door schoorsteenroet” want zijn kledij is onbezoedeld, kijk maar !

 3. Kunnen we van de Goede Sint niet meteen een imam maken? Als we dan toch bezig zijn doen we het beter van de eerste keer goed. De baard en de jurk heeft hij al dus dat scheelt weer in de kosten.

 4. Stapje voor stapje wordt het Westen vernietigd.

  Beetje rassenvermenging hier, beetje homo propaganda daar, een paar duizend extra immigranten ginder…

  En de internationale parasiet kijkt ondertussen goedkeurend toe.

 5. heb een groot probleem wordt de januskop De Wever bij NVA Antwerpen nu veegpiet of zwarte piet of allebei……

 6. Kinderen lusten cultureel terrorisme niet !
  En dus halen de ondertekenaars van het discrimerende Pietenpact bakzeil .. tot na 6 december en dan beginnen ze terug met hun zever.
  Hoe kan het dat een klein aantal doordrammers altijd hun politiek correcte zinnetje weten door te drijven .. zelfs ten koste van het kindfeest bij uitstek.
  Het is in en in droevig te moeten constateren dat speelgoedwinkels zoals Dreamland, verschillende Vlaamse tv-zenders voor kinderen (studio 100, Ketnet en VTMKzoom) theaterorganisaties, acteurs, actrices – en zelfs onderwijsinstanties een zogeheten “Pieten pact” nog maar durven ondertekenen. VTM wist zelfs te vermelden dat vanaf 2017 Zwarte Piet volledig zal verbannen zijn.
  Met het Pietenpact wil de initiatiefnemer deBuren van dat paxt dat elke verwijzing in het straatbeeld naar zwarte mensen verdwijnt. Hierbij gaan ze nogal gemakkelijk en opzettelijk voorbij aan het streven van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid die vermeld staan in de abstractie en symboliek van tradities. Bovendien schapen ze zo een draagvlak voor een nieuwe haat tussen bevolkingsgroepen. Wat moeten ze het toch heerlijk vinden dat we naar een land gaan waar blank en zwart elkaar steeds minder zullen gaan verdragen. Komaan, de trapladder op naar geweld.
  Toen de heisa over Zwarte Piet in Nederlang heropflakkerde wou ook een Paul de Leeuw in een kinderprogramma door middel van smerige vragen de aanwezige kinderen zijn houding dienaangaande laten goedkeuren. Het leverde hem slechts een blamage op van die aanwezige kinderen die niet in zijn val trapten. Allen kozen ze voor Zwarte Piet !
  Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren is een culturele organisatie opgericht door de Vlaamse en de Nederlandse regeringen. En hou je nu goed vast, beste lezer, het doel was en is de cultuur van de lage landen te promoten.
  M.a.w. het is een overheidsorganisatie dus die van het belastinggeld van ons een eeuwenoude cultuur wil afpakken in plaats van die te promoten zoals in hun doelstellingen staat.
  En onvermijdelijk valt in al deze commotie ook de naam Wouter van Bellingen van het Minderhedenforum. Een persoon die ook olie op het vuur van het vermeende “domme-negertjes-syndroom” gooit.
  Tot hij van minister Liesbeth Homans te horen kreeg dat hij in het debat van Zwarte Piet zich wat moet intomen of dat hij anders zijn subsidies zou kunnen verliezen. Dotaties tesamen ter grootte van zo’n 3.460.000 euro.
  Om af te sluiten :
  De naam Sinterklaas of te wel Sint Nicolaas. Nico komt van het Grieks voor overwinning. Laos betekent het volk. Dus de overwinning van het volk in de betekenis van de negatieve emoties als haat, jaloersheid, hebzucht enz. Piet komt van Petrus of te wel rots. Dus Zwarte Piet is een rots die mede de overwinning van het volk bewerkstelligt.
  Eddy

 7. Zwarte Piet is in orde, niks mis mee! Dit gedoe gaat over de rug van de kinderen! St. Nicolaas is een van de kinderfeesten net als St.Maarten waarbij de kinderen nog veilig over straat kunnen in tegenstelling tot de meeste landen. Het heeft niks met racisme te maken! Juist de tegenstanders doen aan racisme tegen ons de witte mens, onze cultuur wordt totaal afgebroken! Als die zeurpieten hun zin krijgen is het afgelopen met ons mooie culturele kinderfeest! Dan wordt het rammadan vieren of het Israelische chanoukafeest! In Duitsland is hier al sprake van, die Merkel is echt over de houdbaarheidsdatum heen!

Comments are closed.