De Vlamingen staan niet langer achter de Belgische monarchie. Dat bewijst een onderzoek van het Instituut voor Sociaal en Politiek Opinieonderzoek (ISPO). Tegen de Belgische monarchie betekent doorgaans ook tegen de Belgische staat. In Wallonië vindt men nog wel een meerderheid, al neemt ook die jaar na jaar af. Niet toevallig kondigden gisteren de ‘nazaten van de stichters van België’ aan dat ze het ‘Belg’-gevoel terug willen aanwakkeren. De aanleiding van deze nieuwsfeiten: het is vandaag koningsdag.

csm_Slide-Koning-Filip-Blauw-Bloed_77f7accfff.jpg

Volgens de cijfers van ISPO zouden tussen de 40 en 45% van de Vlamingen liever geen koning meer willen als staatshoofd. Minder dan 30% vertrouwt de man nog. Tegelijkertijd willen een aantal nazaten van de stichters van België een campagne op touw zetten “met eigen middelen” om terug een Belg-gevoel te creëren. Tegen 2030 willen ze daarmee klaar zijn om tot slot 200 jaar België in stijl te kunnen vieren, met een massa overtuigde Belgen.

Voor die campagne wordt gedacht aan pro-België films, het beïnvloeden indoctrineren van de schoolgaande jeugd en meer van dat fraais. Zolang het met eigen middelen gebeurt doen ze maar wat ze niet kunnen laten, deze échte Belgen. De vraag die we ons daarbij stellen: wat stellen de Vlaamse N-VA-overheid en de federale N-VA-regering daar tegenover? Of gaan ze gewillig mee in dat verhaal om het herstel van de monarchie te bekrachtigen?

We begrijpen dat een federale overheid zich niet bezig moet houden met een anti-Belgisch beleid, maar de grootste partij van die regering kan dat, in consequentie met haar standpunten, natuurlijk wél doen. Immers, in de wetenschap dat er een duidelijke parallel bestaat tussen het ‘pro-monarchie’- en ‘pro-België’-gevoel, bestaat het draagvlak pro-Vlaanderen, dat volgens de N-VA niet zou bestaan, nu wél en bijgevolg kan het confederale verhaal ten volle uitgespeeld worden de komende maanden en jaren.

We hebben dan ook een vraag aan Bart De Wever en de zijnen: haal dat communautaire uit de koelkast, het Volk is er duidelijk klaar voor!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Veelbesproken draagvlak pro confederalisme in Vlaanderen is bereikt: quid N-VA?”

  1. Volgens de geciteerde studie is 76,5 procent van de inwoners van het Vlaams gewest voorstander van een Belgische monarchie. Onder die 23,5 procent anderen zitten uiteraard ook Belgischgezinde republikeinen (bron: Maddens, Billiet et. al. De houding van de Belgen tegenover de monarchie). Hoezo een draagvlak voor een confederatie?

  2. mireille demonie

    REPUBLIEK VLAANDEREN

  3. Zolang er een meerderheid is in Wallonië, zullen de Vlamingen een koning dulden. Vlaanderen wikt, maar Walenland beschikt. En zolang er gatlikkers zoals de Eyskens in de politiek rondlopen mogen we het alleszins vergeten. Want hoe kan het volk nu weten wat goed voor hen is. Zij zijn God en alwetend.
    De leeuw is allang zijn tanden kwijt…

  4. Dit soort folklore is niet meer van deze tijd. Ook het Nederlandse koningshuis is één grote zakkenvullerij en schandalencircus. We hebben m.i. met gezond verstand nodig, lijkt mij !

Trending

%d bloggers liken dit: