Chef-kok die Brusselse burgemeester de deur wees wint eretitel ‘jonge Chef van het jaar’

Mélanie Englebin van restaurant Cécila in Brussel werd gisteren door restaurantgids Gault&Millau verkozen als één van de 3 jonge Chefs van 2016. Doet de naam Englebin bij u niet meteen een belletje rinkelen? Niet erg, wij frissen graag even uw geheugen op.

meckc.jpg

Laten we even terugkeren naar vrijdag 15 april van dit jaar. De burgemeester van Brussel Yvan Mayeur, wilde samen met een collega schepen een hapje gaan eten. Voor de gelegenheid koos de PS’er voor het restaurant Cécila van Chef-kok Englebin.

Mayeur was op dat moment echter – op zijn zachts uitgedrukt – niet erg populair bij de Brusselse horeca omwille van de beruchte voetgangerszone die hij in het centrum van Brussel had ingevoerd. Englebin lustte Mayeur rauw en zette hem dan ook vriendelijk, doch kordaat uit haar zaak. Geen woorden maar daden, zeg maar.

mol.jpgMayeur kreeg van de Chef-kok te horen dat sinds de invoering van de voetgangerszone – die zich ook voor haar deur bevond – haar omzet met niet minder dan 40% gedaald was. Gaat het voor veel horeca-zaken al wat moeilijk de laatste jaren, dit soort beleidsbeslissingen duw(d)en sommige etablissementen compleet de dieperik in.

Een pluim op de hoed voor Englebin dat ze de burgemeester consequent heeft aangepakt, maar nu dus een extra pluim voor haar met het behalen van deze titel bij Gault&Millau! Ondernemers zoals zij hebben we meer nodig. Politiekers moeten van tijd tot tijd van man vrouw tot man gewezen worden op hun slechte en dikwijls nefaste beslissingen.

Proficiat Chef-kok Mélanie Englebin en haar collega’s van restaurant Cécila!